Karanfiller Isparta'dan
Isparta'daki köyünde 12 yıl önce başladığı karanfil üretimini geliştiren Mehmet Erdoğan, bugün yılda 8 milyon dal karanfil üretiyor ve başta İngiltere ile Hollanda olmak üzere pek çok Avrupa ülkesi ve Rusya'ya ihraç ediyor
ANTALYA'NIN TAMAMLAYICISI
Isparta'da yetişen çiçeğin kalitesi ve verimi açısından rağbet gördüğünü anlatan Erdoğan, buradaki ürünün vazo ömrünün daha fazla olduğunu kaydetti. Yaz döneminde karanfilin sadece Isparta'da, dünyada ise Kolombiya'da yetiştirildiğine değinen Erdoğan, Kolombiya'nın Avrupa'ya uzaklığı ve kalitesi nedeniyle Isparta'dan giden çiçeğin tercih edildiğini vurguladı. Erdoğan, Isparta'nın kış dönemlerinde karanfil üretimi yapan Antalya'yı, yaz aylarında tamamladığını belirtti. Kesme çiçek işini profesyonel olmayan kişilerce yürütmek zorunda kaldıklarını dile getiren Erdoğan, en büyük sorunlarının kalifiye eleman olduğunu aktardı.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist