Manavgat susam için harekete geçti
OSMANLI'NIN VAZGEÇİLMEZİ
Manavgat susamının 1400'lü yıllarda Osmanlı mutfağının vazgeçilmez ürünü olduğunu kaydeden Boztaş, "Türkiye'de üretilen 30 bin ton susamın 4 binini Manavgat ilçesi üretiyor. Manavgat'taki arazilerimizin çoğunda susam ikinci üretim olarak yapılıyor. Toplaması ve hasat etmesi çok meşakkatli bir ürün. İşçi bulmakta zorlanıldığı için de çiftçiler sıkıntı yaşıyor" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist