Salı 28.10.2014

Manavgat susam için harekete geçti

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, susamın yüzde 62'lik yağ oranıyla sadece Manavgat'ta üretildiğini söyledi. Manavgat susamının yüzde 62 oranında yağ oranına sahip olduğunu ve Türk Patent Enstitüsü'ne müracaat ettiklerini hatırlatan Boztaş, "Coğrafi işareti alıp markalaşma için ilk adımımızı attık" dedi.
OSMANLI'NIN VAZGEÇİLMEZİ

Manavgat susamının 1400'lü yıllarda Osmanlı mutfağının vazgeçilmez ürünü olduğunu kaydeden Boztaş, "Türkiye'de üretilen 30 bin ton susamın 4 binini Manavgat ilçesi üretiyor. Manavgat'taki arazilerimizin çoğunda susam ikinci üretim olarak yapılıyor. Toplaması ve hasat etmesi çok meşakkatli bir ürün. İşçi bulmakta zorlanıldığı için de çiftçiler sıkıntı yaşıyor" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.