Cumartesi 28.03.2015

AZİZ SERÇE: Bazen de ayaklarımız bizi bir yerlere götürür

İnsanların davranışlarını yönlendiren en temel unsurların başında, duygu, düşünce, bilinçaltı ve alışkanlar gelir. Sanıldığının aksine oturup nerede, ne zaman ve ne yiyeceğimiz konusunda detaylı düşünüp karar vermeyiz. Bazen alışkanlıklarımız sayesinde ayaklarımızın götürdüğü yere, bazen daha önceki zamanlardan bizde bıraktığı olumlu duyguları tekrarlamak, bazen de konu yemek olmayıp, amaç oradaki çalışan arkadaşları ziyarettir. Belki de en güzel sebeptir, restoranı çalışanlardan dolayı tercih edebilmek… Yemek hizmeti veren kurumlar, sadece yemek yenilecek yerler olmaktan çıkmış olup; hoş vakit geçirilecek, iş stresinin atılacağı, arkadaşlarla buluşulacak, muhabbet ortamını sağlayabilecek fonksiyona da sahip olmalı. Yaşam ziyafetimize büyük katkıda bulunan, yemek ziyafetimizi dışarıda bize sunan kurumlara büyük sorumluluklar düşüyor. İnsan sevgisiyle, kaliteye, hijyene, bize olan maliyet gibi temel konulara öncelik veren kurumlar; bilinçaltımızda, alışkanlıklarımızda, duygumuzda yer edinerek; seçimimizi yönlendirebilirler. Bu anlamda başta kahvaltısı, mantısı, böreği ve yukarıda saydığımız diğer unsurları ile zaman zaman seçimlerimizde etkili olan Donkişot'tan bahsettiğim hemen anlaşılmıştır. Donkişot hakkında yazmaya karar verdiğimde, hangisini yazacağım konusu beni oldukça zorladı. Bir taraftan yıllardır hizmet aldığım arkadaşlarımın olduğu şubelerden birini mi yoksa diğer yandan birçok yeniliklere ev sahipliği yapacak olan, Donkişot'un en son yüzü yeni açılan Güzel Oba şubesine mi gideyim derken, kendimi Güzel Oba Donkişot'ta buldum. Güzel Oba Donkişot şubesinin sahiplerinden Emre Bey, yaptığımız sohbette, mevcut Donkişot müdavimlerine aynı kalitede hizmet vermek için, her tür detayın düşünüldüğünü ifade etti. Bu şubede farklı olarak, üst katta akşamları bar hizmeti verecek bir bölüm de oluşturulmuş. Donkişot günün her saatine uygun menüsüyle, bazen güne başlarken, bazen gün ortası ya da günü bitirirken… Kahvaltı zamanı, kahve zamanı, yemek zamanı, buluşma gibi zamanlara ve iş toplantılarına, altın günlerine, doğum günlerine ev sahipliği yapıyor. Aynı menüde mantı ve fajita ile biraz Anadolu, biraz Avrupai tarzı ile tam bizi anlatıyor gibi… Çalışanların güler yüzü, iyi hizmet anlayışı buna eklenince keyifli zaman geçirebilme imkanı sağlanıyor. Yapılan araştırmalarda bir restoranı seçme sebepleri önem sırasıyla; yemek kalitesi, maliyet, menü çeşitliliği, hizmet anlayışı, genel atmosfer, aileye uygunluk, park imkanı, bulunan mesafeye yakınlık vs. olarak tespit edilmiş. Bütün bu unsurlar, herhangi bir restoranın bizde alışkanlık yapmaya, olumlu duygular geliştirmeye ve bilinçaltımızda yer edinmesinde katkıda bulunur. Yemekle bütün buluşmalarınızın ağız tadı ile geçmesi dileklerimle…

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.