Cumartesi 06.06.2015

Aziz SERÇE: Yemek yemek mutluluktur

Mutluluğu ararız hep… Bazen bir Nazım şiirinde, bir Abidin resminde, bazen sevgilinin gözlerinde, bazen de bunlara eşlik eden güzel bir yemekte. Yemeğe dair, yemek kaynaklı mutluluğu; yemeğin yenildiği yere, zamana, pişirilme şekline, pişirene, yenilme amacına göre o anki ihtiyacımıza göre anlamlandırırız. Yemek; esinlendirir, şaşırtır, heyecanlandırır, sevindirir ve etkiler… Ama genelde mutluluk kaynağımız olur, üzülmek için yemek yenilmez mesela. Yemek mutluluğu yolculuğumda bu hafta Mark Antalya'nın içinde, adeta gizli yemek bahçesini andıran Mark Et'e konuk olduk. Mark Antalya'ya girerken AVM ve fast food kalıbının yarattığı bir önyargıya sahiptim. Merdivenlerdeki 'İyi et sevenlerin tercihi' sloganı ile bir merak uyanmaya başlamıştı bile… Mark Et'in kapısından içeri girdiğim anda önce şık bir şarküteride buldum kendimi. Biraz ilerleyince çok şık bir et lokantasına girdiğimi masalardan ve dekordan hemen fark ettim. Tolga Bey'i ve sahip olduğu enerjisini hemen karşımda buldum. Yemek boyunca, Tolga ve Sami Bey bize açıklayıcı bilgi verirlerken ilk andan son ana kadar da işlerine olan sevgilerini, heyecanlarını, enerjilerini, bilgilerini görünce; rahatlık ve güven duygusunu hissettim. Hijyen, kullanılan malzemelerin kalitesi, etlerin kendi üretimleri olması, iyi servis eklenince kendimi yemekte güvende hissettim. Malum yaz sıcaklarından dolayı öncelikle serinleme ve ferahlama sorununu çok başarılı hazırlanmış, Osmanlı şerbetini tadarak halletmiş olduk. Bu arada Tolga Bey'in yönlendirmeleri ile masa çok güzel bir hal almaya başladı. Kendi üretimleri olan acılı sos, peynir, zeytinyağı ve lahana salatasından oluşan şık bir hoş geldiniz tabağı, hemen yanında ızgara sebzelerinden oluşan sebze tabağı masadaki yerini aldı. Sırası ile uzun süre dinlendirilmiş tam kıvamında Dallas Steak; sonrasında lezzeti ve pişme oranı çok iyi yakalanmış dana bonfile, bakır tencerede odun fırınında uzun süre pişmiş kuzu tandır denemeye değer tatlar arasındaydı. Bu arada bu etleri denerken yanında içtiğim fesleğenli ayran kesinlikle denemeye değer başka bir tat… Yemeğin ikinci bölümüne geçişte sorbe görevini shot bardağındaki sunumuyla şifa kaynağı kemik suyu üstlenmişti. Pişirilme, yumuşaklık ve uygun yağ oranı ile kuzu pirzola adına layık bir şekilde tabaklardaki yerini hak ediyordu. Madem iyi et olan bir yerdeyiz, bu iyi etlerden yapılmış Kaşarlı ve Balkan köfteyi de zevkle tattık. İyi etleri sevenler olarak, Mark Et'teki et yolculuğumuz kendi imalatları olan, baharat kıvamı uygun sucuk ızgara ile sonlandırdık. Tolga ve Sami Bey, Mark Et'te yenilen etlerden sonra mutluluğun bir hafta süreceğini garanti ederek, kendilerine olan güveni dile getiriyorlar. İyi et seven misafirlerine mutluluk katkıları yolculuklarında başarılar… Bütün yemeklerinizin mutluluk kaynağınız olması dileklerimle…

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.