Perşembe 18.06.2015

HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY: Nev-i değer

400 gr yağsız dana kuşbaşı
1 adet soğan , 2 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet patates
150 gr haşlanmış ıspanak
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
2 su bardağı su
Yeteri kadar tuz, Ak biber
Beşamel sos için
1 fincan ayçiçeği yağı
1 adet yumurta
Çeyrek limon
100 gr rende kaşar Tencereye az yağ verin, etleri ekleyin ve etin bırakacağı suyu çekene kadar kavurun. Soğanı sarımsakları ekleyin, pembeleşinceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından havuç, yaklaşık 6-7 dk sonra da patates ve suyu ilave edin. Yaklaşık 30 dk orta ateşte pişirin sonra ocaktan alın ve dinlendirin. Ispanakların tamamen suyunu sıkın ve mikserde püre haline getirip beklemeye alın. Beşamel sos için tencerede yağı kızdırıp unu verin ve kavurun. Sütü ilave edip hızlıca karıştırın ve baharatlarını ekleyin. Yumurta sarısı limon suyu ve püre ıspanakları ekleyin. Koyu sos kıvamını alana kadar karıştırarak pişirin ve ocaktan alın. Etleri fırın tepsisine alın üzerine ıspanaklı beşamel sosu verin. Son olarak rende kaşarları serpiştirip 160 derecede üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.
FRAMBUAZLI GÜLLAÇ
Yarım kg güllaç yaprağı
2 litre süt
750 gr tozşeker
200 gr toz yeşil fıstık
500 gr taze frambuaz (veya
mevsim meyveleri)
4-5 kaşık saf gül suyu
Sütü tencereye koyup şekeri ekleyin. Şeker eriyene kadar kaynatıp soğumaya bırakın. Frambuazların bir kısmını süsleme için ayırıp kalanını bir tencereye koyun. Üzerine 2-3 kaşık şeker serpip 10 dakika kadar pişirin. Blendırdan geçirip püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Güllaçların boyuna uygun bir tepsiye güllaçları birer birer koyarak üzerine süt dökerek yarısını kat kat döşeyin. Üzerine frambuaz sosunu yayıp işlemi tekrarlayarak güllaç yapraklarını sütle ıslatarak kat kat döşeyin. Kalan sütü üzerine boşaltın. Birkaç kaşık saf gül suyu serpip sütü çekene kadar soğuk bir yerde bekletin. Servisten önce yeşil toz fıstıkla ve frambuaz taneleri ile süsleyip kare kare dilimleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.