Ekşili köfte
MALZEMELER
200 gram kıyma 1/2 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı pirinç 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 1/2 adet limon Tuz Karabiber
SÜTLÜ KAYISI TATLISI
Kayısıları sütün içinde 1 saat kadar bekletip ceviz içini kayısıların içlerine doldurduktan sonra süte şeker ilave edin ve karıştırın. Kayısıları tekrar koyun ve yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşak bir kıvama gelince kayısıları soğutun ve açık kısımlarına çay kaşığı yardımı ile kaymak sürün. Üzerine Antep fıstığı serpiştirin. Çukur bir servis tabağına sütü sos olarak verin. Üstüne kayısıları dizin ve servis edin. Afiyet olsun.
MALZEMELER
500 gr kuru kayısı 500 gr süt 250 gr toz şeker 200 gr kaymak 1 çay bardağı 1 yemek kaşığı toz Antep fıstığı
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY
Su Otel Aşçıbaşı
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist