Çarşamba 01.07.2015
Son Güncelleme: Salı 30.06.2015

Türk tarımı, müzede hayat bulacak

Türkiye'nin ilk tarım müzesi, Antalya'da EXPO 2016 Antalya Sergi alanı içine yapılıyor. Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi'nde 12 bin 500 yıldır tarımın yapıldığı topraklardan günümüze tarihi bir yolculuk yapılacak. Türkiye'nin ilk EXPO'suna ev sahipliği yapacak olan EXPO 2016 Antalya'da Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi projesi tamamlandı ve 5 Haziran'da inşaat çalışmalarına başlandı. Müzede, Türk tarımı hem görsel hem de işitsel araçlarla desteklenip anlatılacak. Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi'nde 12 bin 500 yıldır tarımın yapıldığı topraklarda bir anlamda tarihe yolculuk da yapılacak. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, başak şeklinde bir mimariyle tasarlanan Tarım ve Biyoçeşitlilik Müzesi'nin, 7 bin 457 metrekare alan üzerine inşa edileceğini söyledi. Genel Sekreter Suiçmez, "Geçmişten günümüze tarım alanındaki gelişmeler ve tarım makinelerinin sergileneceği müzenin 3 bin 281 metrekaresi açık sergi alanı, 2 bin 78 metrekaresi kapalı sergi alanı, 197 metrekaresi de geçici sergi alanı olarak planlandı. Müzenin dış cephesi de yaşayan duvar olarak inşa edilecek" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.