Salı 14.07.2015

Beşamel soslu sultan kebap

HAZIRLANIŞI
Etleri tencereye alın. Üzerlerini 2 parmak geçecek kadar su koyun. 1 saat haşlayın. Ayrı tencerede yemeklik doğranmış soğanları ezilmiş sarımsak ve etleri ekleyek renkleri dönene kadar soteleyin. 1'er dk ara ile küp doğranmış patates, havuç, kabak ve bezelyeleri ilave edin, sotelemeye devam edin. Su ile inceltilmiş salçayı ekleyin, karıştırın, baharatları da ekleyin, yumuşayana kadar pişirin ve kenara alın. Beşamel sos için ayrı tavada tereyağını eritin, üzerine unu ekleyip kavurun, sütü verin, hızlıca pürüzsüz karıştırın. Baharatları ilave edin, orta ateşte karıştırarak kaynatın, koyu bir kıvam aldığında ateşten alın. Yufkaları 4 eşit üçgene bölün ve çukur bir kasenin içine yufkların uçları dışarı taşacak şekilde oturtun ve içlerine hazırlanan etli harçtan doldurun. Kenara sarkan parçaların üzerini kapatın. Kaseleri yağlanan fırın tepsilerine ara boşluk bırakarak yufkaları yerleştirin, üzerine beşamel sos gezdirin ve rende kaşar serpiştirin. 180 derecede 20-25 dakika pişirin, pirinç pilavı ile servis edin.
MALZEMELER
100 gr bezelye 1 tatlı kaşığı salça 1 adet kabak 1 adet kuru soğan 1adet havuç 2 diş sarımsak 250 gr dana kuşbaşı 1 adet patates 1 yemek kaşığı tereyağ 2 adet yufka 100 gr rende kaşar Karabiber tuz k.toz biber Beşamel sos için 1 su bardağı süt 1 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı tereyağ Tuz ve akbiber, et veya tavuk bulyon
MOZAİK PASTA
HAZIRLANIŞI
Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz. İsteğe göre ceviz yerine fındık da kullanılabilir. Daha sonra iyice karıştırıyoruz ve karışımı streç folyo arasına boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz veya uzun ince kabınız varsa onun içine de yerleştirebilirsiniz daha düzgün şekilli oluyor. Servis etmeden önce buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
MALZEMELER
300 gram petibör bisküvi 1 su bardağı süt 3 yemek kaşığı kakao 5 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/ margarin 1 su bardağı ceviz veya fındık (İsteğe bağlı)
HÜSEYİN ÖZDOLAMBAY Su Otel Aşçıbaşı

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.