Pazartesi 20.07.2015

5 yıldızlı menü

Dünyanın sayılı destinasyonları arasındaki Antalya'da tesisler, gastronomi faliyeti ile binlerce turisti çekiyor

Yılda 12 milyonun üzerinde turisti ağırlayan Antalya'da 5 yıldızlı tesislerin neredeyse tamamı her şey dahil konaklama imkanı sunarken, yeme içmenin sınırsız olduğu tesislerde mutfak ekibi konukları doyurmak için 24 saat çalışıyor. Tesislerde yemek fabrikası gibi çalışan mutfakta sadece açık büfelerde ortalama 400-450 çeşit yemek ikramında bulunuyor.

24 SAAT YEMEK HAZIR

Antalya Belek'te bulunan Calista Luxury Resort'un Mutfak Şefi Veli Turan, "Turist Türk mutfağını çok seviyor ama zengin çeşit için tüm dünya mutfaklarını takip etmemiz gerekiyor. Sadece açık büfede 68 civarında sıcak üretimi yapıyoruz. Sabah, öğle ve akşam sadece açık büfede toplamda ortalama 400-450 çeşit sunuyoruz. Ekiplerimiz 3 vardiya halinde 24 saat çalışıyor" dedi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ali Kızıldağ da, "Bin 500 kişiyi doyurmak için günlük yaklaşık 1,5 tona yakın et kullanıyoruz, ayrıca yüzlerce kilo sebze, meyve tüketimi var" diye konuştu. Kızıldağ, mutfak zenginliğine çok önem verdiklerini belirtti.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.