Cumartesi 25.07.2015

AZİZ SERÇE: Yeni mekanlar yeni lezzetler

Ben her şehirde çeşitli mekanlarla özdeşleşmiş, oraya mal olmuş yemeklerin olduğuna inanıyorum. Ve tercih yaparken, ya nereye gidelim olur, ya da ne yiyelim olur. Birçoğumuz tatile gittiğimizde, gidilen yerlere özgü yemekler tatmak isteriz. İlk defa gidiyorsak ve orası ile ilgili yeterli bilgiye sahip değilsek; hemen orada nerelere gidilir ve ne yenilir araştırmasına gireriz. Dolaşırken bile acıktık diyelim; öğlen, akşam zamana ve ihtiyaca göre hemen 'Foursquare'e girer, en yakında ne var, neler yenilebilir, daha önce gidenlerin yorumlar neler diye bakarız. Menü içeriğine göre, yorumlara göre tercihte bulunuruz. Bütün şehirlerde olduğu gibi Antalya'da da durum aynıdır. Zaman zaman ben de bu yöntemle araştırmalarda bulunup farklı mekan ve menüleri sizle paylaşıyorum. Bu hafta, çiçeği burnunda, en kısa zamanda Foursquare'de yapılan araştırmalarda uygun puan ve yorumlarla yerini alacak olan; kentte güzel bir noktada hizmet vermeye başlayan, Quzzine'ye misafir oldum. Uzun yıllardır tanıdığım, işinin ehli Erdoğan'ın yönetiminde hizmet vermeye başlamış. Erdoğan Quzzine'de misafirlerinin; kendilerini evinde gibi hissedecek sıcak, sevimli bir ortam yaratmış. Girişte hemen sizi açık bir mutfak ve kocaman bir kara fırın karşılıyor. Her şey açıkta ve şeffaf… Ekmekler kendi üretimleri ve minik, şirin renkli tahta kasalarda geliyor. Doğrama tahtasında gelen ilginç menüyü incelediğimde; Ege ve Akdeniz esintileri var. Soğuk taze hazırlanmış bir limonata ilk tercihim oldu. Ben hemen Antalya'ya özgü serpme börekle başladım. Serpme börek, sipariş üzerine ve elle yapılıyor olması, ince, çıtır ve yağ oranının dengede olmasıyla diğer börek seçeneklerine göre avantajlı bir konuma geçiyor. Hemen arkasından tattığım, Ege yöresinden Tire köftesi, özenle hazırlanmış sosu ve şefin ince dokunuşları ile köfte severler tarafından menüdeki beğenilenler arasında yerini alacak gibi görünüyor. Tattığım ve yine oldukça beğenileceğini düşündüğüm diğer bir lezzet ise közde patlıcan yatağında ve kremalı, dömiglas sosu ile tavuk ızgara; beyaz et seçeneğinin taze sebze ile kombinasyonu sonucu hafif olma özelliği ile yemek severlerin tercihleri arasında yer bulacaktır. Dikkatimi çeken başka bir yenilik ise bildiğimiz eski tahta sebze kasalarında kahvaltı sunumu oldu. Yemek sonundaki ilginç Türk kahvesi sunumu ise görülmeye değer. Yılların deneyimini, bilgi birikimini Quzzine'de gözler önüne seren Erdoğan, başarılı bir projeye imza atmış. Quzzine şıklığı, temizliği, yeni sunum tarzları ve fiyat kalite dengesindeki uyumu ile misafirlerine lezzetler sunmaya hazır… Keyifli ve lezzetli yemeklerle buluşmanız dileklerimle…

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.