Cumartesi 29.08.2015

Balıkta yeni lezzetler

Birçoğumuzun gelecekle ilgili gerek yaşanacak yer ve gerekse mevcut işimizin dışında yapmak istediğimiz iş konusunda hayallerimiz vardır. Gelecekte yapılacak işle ilgili hayallerimizin ilk sıralarını ise yeme içme sektörü alır. Ancak uzmanlara göre yeme içme sektörünün dışından gelenlerin bir restaurant açmaları durumunda başarabilme oranları yüzde 50'yi geçmiyormuş.
Çünkü sektöre sadece ilgi duymak, sevmek başarı için yeterli olmuyor.
Her sektörde olduğu gibi yeme içme sektöründe de zorlu, sıkıntılı, cefalı günlerle başa çıkabilmek gerekiyor.
İşte bu anlamda yeme içme sektörüne gönül vermiş, yemek sevdalısı iki turizmci arkadaşın birlikte işlettikleri Grida Balık'a, Tunç ve Cemal Bey'e misafir oldum.
Söz konusu balık olunca en temel beklentim olan, balığın günlük ve taze olması ile donmuş ürün kullanılmamasıdır.
Cemal ve Tunç Bey'le sohbetimizde oradan başladık. Balıkların her sabah direkt balıkçılardan tedarik edildiğinin garantisini aldım. Balıkçıda genelde bazılarımız ya balık ürünlerinden pişirilmiş soğuk, sıcak mezelere ağırlık veririz. Ya da direkt olarak sadece balık salataya ağırlık veririz. Grida Balık hem balık çeşitliliği ile hem de meze ve balık ürünlerinden yapılmış sıcak ve soğuk yiyeceklerden oluşan zengin bir menüye sahip. Lezzet dolu bir yemek yolculuğuna çıkaracak farklı tat ve sunumlara sahip.
Sıra dışı sunumu ve damakta bıraktığı tadı nedeni ile spesiyallerinden yengeç dolma denemeye değer.
Başka sıra dışı bir lezzet Kalamar Dolma, sahip olduğu aroma ve kıvamı ile adeta bir ana yemek formunda. Folyoda Ahtapot pişirilme yöntemi ve içeriği ile tercih edileceklerin başında gelen ayrı bir buluş. Sübye ızgara hafifliği ve yumuşaklığı ile masada kendinden söz ettirecek bir yemek. Balıkçıda börek de isterim derseniz, deniz mahsulleri böreği bu ihtiyacı tamamen gideriyor. Sarma olsa da yesek dendiğinde ise hemen Akya Sarma ile geleneksel başka bir yemeği de yiyebilme şansına sahipsiniz. Deniz ürünlü mantar içindeki deniz ürünleri ile iyi bir kombinasyon yakalamış. Soğuklardan Deniz fasulyesi ile Deniz börülcesi masada sebze ve zeytinyağlı ihtiyacını gideren iki ayrı tat. Meze dendiğinde atlanmayacak ve bizim her yemekte mutlaka tercih ettiğimiz yoğurtlu kontenjanını ise Şıllık ve Rum haydarisi denenmesi gerekenler listesindeki yerini almış.
Bütün bunları tadınca anlaşılacağı üzere midede balığa yer kalmayınca mezelerle doyan gruba girmiş oldum. Başka bir sefer de sadece balık yemeye gideceğim. Finali Grida tatlısı yaptım, finale yakışır bir sunum ve lezzette, denemeye değer.
Grida Balık'ta Tunç ve Cemal beyin işletmeye kattıkları enerjiyi, özveriyi hissedebiliyorsunuz.
Masadaki tabaklarda ise Mehmet ustanın maharetlerini farklı sunum ve tat olarak alabiliyorsunuz. Balık da yeni lezzetler sunmakta iddialı olan Grida Balık'a ve Tunç ile Cemal Bey'e yolculuklarında başarılar dilerim.
Bütün yemeklerinizin ağız tadında geçmesi dileklerim ile…

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.