Cumartesi 19.09.2015

AZİZ SERÇE: Gökyüzü ile deniz mavisi arasında yemek

Değişime en çok direndiğimiz, alışkanlıklarımıza en çok yenildiğimiz alanlardan bir tanesi de yemek yeme alışkanlıklarımızdır. Sınırlı sayıda çeşitle yetiniriz. Ya da sürekli olarak aynı teknikle hazırlanan yemekleri tercih ederiz. Oysa içinde bulunduğumuz coğrafya bize kültürel, tarihsel anlamda ve topraklarımızın bize sunduğu zengin yemek hammaddeleri açısından yemek çeşidi oluşturabilme açısından büyük zenginlik sunmaktadır. Başka bir şansımız da bütün bu zenginlikleri bize tabakta sunacak; yeniliklere açık şeflerimizin olmasıdır. Antalyamız açısından ise ilave bir zenginliğimiz, kültürümüzle yoğrulmuş, doğal ürünlerimizin, usta şeflerimiz tarafından hazırlanmış yemeklerimizi coğrafyamızın bize armağanı olan gökteki mavi ile deniz mavisinin arasında yiyebilme imkanıdır. İşte tam böyle bir yere konuk oldum bu hafta. Akra Barut'un onuncu katında hizmet veren gökyüzü mavisi ile yeryüzü mavisinin ortasında bir yerde Asmani Fine Dining'da Levent Bey ve Abdullah Şef'e konuk oldum. Yüksek beklenti ile bir yerlere gitmemem gerektiğini bildiğim halde; yüksek beklenti ile içeri girmiştim. Şık bir ortam, şahane bir manzara ve gelen tabaklardaki sunum tarzları; bir fine dining'de olduğunuzu fazlasıyla hissettiriyor. Abdullah Şef Asmani'de farklı tekniklerle, tamamen doğal ürünler kullanarak, kültürümüze, ağız tadımıza uygun, ürünlerin dokusunu bozmadan, alkalik bir menü oluşturmuş. Abdullah Şef'in Asmani menüsünden hazırladığı lezzetler geçidinin bende bıraktığı izler ise şöyle: Pancar carpacio eşliğinde keçi peynirli salatanın tabaktaki görünümü, renk uyumu tatmaya ve görülmeye değer. Ev yapımı Füme antrikot sunumu ve tadı ile bir başyapıt. Sosun karidese katkısını ve İran pilavı eşliğinde sunulmasıyla da karidese nasıl bir kimlik kazandırdığını, kaymaklı ve tarhun otlu karides de tanık oldum. Dana madalyonların, tabakta ıspanak, brokoli, havuç ve fokaço ekmeği ile bu kadar güzel görüneceğini ve uyum sağlayacağını, başka bir başyapıt olan ve pişme oranı ile 'Tavada Türüflü ve Gravy Soslu Dana Madalyonlar' adlı yemek, tadı ve görüntüsü ile tam not aldı. Ben finali babaanne usulü kahveli pasta ile yaptım. Bu hafif tatlıyı yerken ağzımda sanki aynı anda birden fazla tatlı yiyormuşum bir hisse kapıldım. Benim tattıklarım dışında menüde dikkatimi çeken yemekler ise Meyveli Kuzu Ciğeri Tava, Ördekli Fetuchini, Limonlu Risotto, ağır ateşte pişmiş Dana Kürek, Fırında Portakallı Ördek oldu. Akra Barut'ta Asmani Fine Dining ile gökyüzünün ve denizin mavisi arasında, şık bir ortamda, Abdullah Şef'in öncülüğünde yemek alışkanlarınızı değiştirmek, yeni lezzetleri tatmak için güzel bir fırsat gibi görünüyor. Bu güzel lezzet resitali ile Asmani'nin beklentilerimi karşıladığını memnuniyetle belirtebilirim. Bütün yemelerinizin ağız tadı ile geçmesi dileklerimle…

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.