Perşembe 24.09.2015

Şeker ve eti çok fazla kaçırmayın

Medıcal Park Antalya Hastanesi Diyetisyeni Aysun Yurdakul, Kurban Bayramı'nda beslenmeyle ilgili önerilerde bulundu. Bayram süresince şeker ve şekerli besin tüketiminin yanı sıra et tüketiminin de arttığını belirten Yurdakul, "Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik hem pişirmede hem de sindirmede zorluğa yol açar. Bu nedenle mide-bağırsak hastalığı olanlar kurban etlerini hemen tüketmemeli. Buzdolabında birkaç gün bekletildikten sonra haşlama ya da ızgarada olarak tüketilmeli" şeklinde konuştu.

ETİ KIZARTMADAN PİŞİRİN

Yağlı etlerin doymuş ve kolesterol içeriğinin daha yüksek olması nedeniyle görünür yağlardan arındırılmış bir şekilde ve sınırlı miktarda tüketilmesi gerektiğinin belirten Yurdakul, "Kan şekerinde ve tansiyonda ani dalgalanmalara sebep olabilecek ağır şerbetli hamur tatlıları ve kızartılarak pişirilen yağlı et grubundan uzak durmalı ya da en asgari düzeyde tüketilmelidir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.