Cumartesi 17.10.2015

İşletmeye duyulan güvenle yemek

Söz konusu iyi yemek olunca; yemeğin içeriği, tarzı ne olursa olsun bana göre hemen akla gelmesi gereken unsurların başında şunlar gelmelir.
Yemeğin tedarikçiden masaya kadar olan serüvenine bağlıdır.
Doğal, kaliteli ürünlerin, sağlıklı ve hijyenik bir mutfakta, iyi bir şef tarafından kimyasal ve endüstriyel ürün kullanılmadan, insan sağlığına katkıda bulunacak şekilde, yemeğin yararını, özelliğini bozmayacak usullerle pişirilerek; masaya özen ve sevgi ile servis edilmesi ile tamamlanır.
Aslında buradan yemek yenilen yere güven duyulması ihtiyacı ortaya çıkar.
Bana göre bir işletme 70 yıl boyunca aynı alanda hizmet vermeyi başarmış ve üçüncü kuşağa kadar hala ayakta ve adından bahsettiriyorsa, bu güveni sağlamış demektir.
Ben de bu anlamda 75 yıldır Antalya'ya hizmet veren Zamora'da Mustafa Yaşa'ya konuk oldum. Zamora denince hemen akla normal ve yanıksı dondurma, tahin helvası, börek, profiterol ve kazandibi gelir. Ben günlük yapılan ve kısa sürede biten böreğe yetişemedim. Dolayısı ile kendimi bir tatlı şöleninin içinde buldum. Keçi ve inek sütü karışımından yapılmış, doğal sahlep kullanılmış yanıksı ve vanilyalı, çilekli, kakaolu dondurmalarla başladım tatmaya.
Doğal tadı ve aromayı hissederken buz parçalarını hissetmemem güzeldi. Çikolatalı, fıstıklı, balkabaklı ve tahinli eklerler hafif, evde yapılmış hissi veriyor.
Zamora ile özdeşleşen başka bir tat olan tahin helvası iri taneli, yağlı Manavgat susamından üretilmiş. Sade, kakaolu ve fıstıklı çeşitleri var. İyi bir tahin helvasının özelliklerine dair ipuçlarını Mustafa Bey şöyle sıralıyor; sert olmamalı, ağza çıtır şeker gelmemeli, boğazı yakmamalı, sadesi ne çok beyaz ne de çok koyu olmalı, krem rengine yakın olmalıdır.
Zamora'da öne çıkan diğer bir tatlı olan profiterolün çok tercih edilmesinin nedeni gerçek çikolata sosunun kullanılıyor olması olabilir. Kakao yağı oranı yüksek çikolatadan yapılmış fıstıklı supangle sevenler için iyi bir tercih olabilir. Klasik Antalya usulü kazandibi hafif tatlı tercih edenler için. Son olarak günümüzde kendisinden bahsettiren bir tatlı olan trileçe denemeye değer. Balkabaklı ve tahinli trileçe revizyona uğramış ve Antalya'ya özgü bir tat olmuş.
Zamora'da üçüncü kuşak olan Mustafa Bey'le sohbetimizde, doğal ürün kullandıklarını, kimyasal ve katkı maddeleri kullanmadıklarını öğrendim. Bu açıklamalar zaten uzun yıllar boyunca nasıl iyi bir marka olabileceğini anlatıyor. Ben uzun yıllar ayakta kalıp kaliteli yiyeceklerle iyi hizmet veren işletmeleri önemsiyorum.
Çünkü bir tüketici olarak bir şekilde bende güven duygusu uyandırıyor.
Sevgi dolu bir yaşam ve güven sorunu yaşamadan yemekler yemeniz dileklerimle…

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.