Akdeniz Bölgesi'nin meşhur çerezi tirmis
AKDENİZ ÜLKELERİNDE
Halk kültürü araştırmacısı Mahmut Davulcu, "Tirmis, Antalya'ya dışarıdan yerleşenler tarafından bilinmeyen bir yiyecek. Tirmise, Mısır'da 'turmus' ya da 'termis', İspanya'da 'altramuces', Portekiz'de 'tremeços' denir. Yunanistan, Suriye, Lübnan, Ürdün ve İsrail'de de tüketilir. İtalya'da ise Noel atıştırmalığı olarak zeytinle birlikte sunulur" bilgisini verdi.
KÜLTÜREL BİR MİRAS
Zengin protein kaynağı tirmisin, bağırsakları çalıştırdığına, hemoroide ve soğuk algınlığına iyi geldiği ve kan şekerini düşürdüğüne inanıldığını belirten Davulcu, tirmis ve tirmisçiliğin Antalya için önemli bir kültürel unsur olduğuna da dikkati çekti.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist