Cumartesi 19.12.2015

AZİZ SERÇE: Beş yıldızlı öğlen yemekleri

Üç öğün yemek yeriz ya, en şanssızı kahvaltı ve öğlen yemeği gibi geliyor bana. Zamansızlıktan, koşuşturmaktan kahvaltıya ve öğlen yemeğine gereken zamanı ve önemi veremeyiz. Üstelik doğru ve kaliteli beslenme açısından da en önemli öğünlerdir kahvaltı ve öğlen yemeği. Atıştırmalıklarla, ayaküstü ve hızlı geçiştirilir. Özellikle çalışanlar için vücut biyoritmi açısından güne başlamak için gereken enerji ve öğleden sonraki enerji ihtiyacı için kahvaltı ve öğlen yemeği önemlidir. Öğlen saatlerinde artık kan şekeri düşmüştür ve mutlaka gıda takviyesi yapmak gerekir. Öğlen saatinde iş yoğunluğu ne kadar yüksek olursa olsun, geri kalan saatleri gerek bedensel gerekse zihinsel açıdan sağlıklı geçirebilmek için, öğlen yemeği atlanmamalıdır. Düşen kan şekeri bizim daha agresif olmamıza neden olur, tahammüllümüz azalır, sabredebilme yeteneğimizi azalır, önemli bütün görüşmelerimizi ve iletişimimizi olumsuz yönde etkiler. Son zamanlarda kahvaltılı ve öğlen yemekli iş görüşmeleri bir yanda bu olumsuzlukları engellerken, bir yandan zaman kazandırdığı için oldukça tercih edilmektedir. Bu amaca en uygun hizmet veren işletmeler ise beş yıldızlı şehir otelleridir. Ben de bu hafta Antalya'da bu amaçla özellikle öğle yemeği hizmeti veren Hotel Su'da Serap Hanım ve Hüseyin Şef'e konuk oldum. Hotel Su zaman sorunu olan ve yoğun çalışanlar için bir taraftan kaliteli, sağlıklı yemek imkanı sunarken diğer taraftan aynı zamanda özel ve iş görüşmelerinin de yapılabileceği bir imkan yaratmış. Haftanın her günü için özel menüler tasarlanmış. Yöresel, Avrupa mutfaklarından, ev yemeklerinden, haşlama, güveç ve salataların eşlik ettiği dengeli yemeklerden oluşuyor menüleri. Balık, pizza, mantı, zeytinyağlıların yanında tiramisu, krem brule, elmalı tart, fıstıklı kadayıf gibi tatlıların eşlik ettiği günler var. Ben Hotel Su'ya gittiğim gün şanslıydım, çünkü yayla çorbası, güveçte etli kuru fasulye, turşu, salata ve fıstıklı kadayıf vardı. Kuru fasulye güveçte servis ediliyor, tadı kıvamı oldukça iyi, yanında Bursa'dan temin edilen turşu tuz oranı ve diriliği ile bizim milli takımı tamamlamış. Son olarak tatlı bir dokunuş, dondurma eşliğinde fıstıklı kadayıf ile keyifli tatlı bir final. Dışarıda yemek yemenin benim açımdan en önemli unsurları; kaliteli malzeme kullanımı, pişirilme yöntemi, hijyen ve iyi sunumdur. Bu açıdan baktığımda Hotel Su bütün bu unsurları profesyonel bir ekiple yerine getirebilen, beş yıldızlı bir otele yakışır bir servisle yerine getiriyor. Günlük koşuşturma içinde güvenle ve keyifli bir ortamda beş yıldızlı bir ekip ve ekipmanla, kaliteli ürünler kullanılarak hazırlanan öğlen yemeklerinin yenilebileceği bir ortam Hotel Su. Öğlen yemeklerinizin keyfili geçmesi dileklerimle…

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.