Pazartesi 06.06.2016

Ramazan sofrası

TAVUK RULO
HAZIRLANIŞI
Kabak ve havuç ince çubuklar halinde doğranır. Pırasa ince halkalar halinde dilimlenir. Tavaya zeytinyağı konulur. Doğradığımız sebzeler tavaya konulur, yumuşayıncaya kadar sotelenir. Hazırlanan sebzeler soğuduktan sonra ince dövülmüş tavuk göğsüne konulur, rulo yapılır. Kordonla sabitlenir. Domateslerin kabukları soyulduktan sonra rendelenir. Rulo haline getirdiğimiz tavuklar fırın tepsisine konulur. Domates rendesi ve su tavukların üzerine ilave edilir. 200 derece fırında 20-25 dakika pişirilir. İnce kıyılmış maydanoz ve kekik servis esnasında süslemek için kullanılır.
MALZEMELER
4 parça ince dövülmüş tavuk göğsü, 1 kabak, 1 havuç, 2 sap pırasa, 2 domates, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 bardak su, tuz, karabiber, kekik, maydanoz.
İNCİR DOLMASI
HAZIRLANIŞI
İncirleri 1 saat ılık suda bekletin. Sonra üst kısımlarını iri dövülmüş ceviz ile doldurun. Doldurulan incirleri tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı şekerli su ve sıvı yağ gezdirin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Kaymak veya cevizle birlikte servis edebilirsiniz.
MALZEMELER
20 adet kuru incir Ceviz (iri dövülmüş), 3 yemek kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve kaymak.

By Chef Bilge Erk

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.