Perşembe 09.06.2016

Kıbrıs köftesi

HAZIRLANIŞI
Patates rendenin en ince tarafıyla rendelenir, iyice sıkılıp suyu çıkarılır. İçine soğan rendelenir. Tüm malzemeler karıştırılır. Tüm malzemeler karışıncaya kadar yoğrulur. Derince bir tavaya bolca yağ dökülür. Yuvarlanan köfteler yağın içine atılır. Kızaran köfteler kendiliğinden yukarı çıkacaktır. İyice kızarınca kağıt havlu üzerine çıkarılır. Sıcak veya soğuk servis edilir. Arzuya göre maydanoz ve nane ilave edilebilir.
MALZEMELER
1 kilo patates (4-5 adet), 250 gram kıyma, 1 adet soğan, 2,5 dilim ekmek içi, maydanoz, nane, tuz ve kimyon
GAVURDAĞI SALATASI
HAZIRLANIŞI
4 adet domates, 1 adet yeşil biber, 1 adet kuru soğan, 3-4 dal taze soğan, bol miktarda iri kıyılmış ceviz, zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuz.
MALZEMELER
Tüm malzemeler küçük küçük doğranır. Bütün malzemeler geniş bir kaba alınır. İri kıyılmış ceviz, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir. İsteğe göre sumak eklenebilir. Zeytinyağı ve nar ekşisini istediğiniz miktarda ayarlayabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.