Cumartesi 11.06.2016

Paçanga böreği

HAZIRLANIŞI
Yufkaları mutfak tezgahına dizin. Her bir yufkayı 4 eşit parçaya keserek üçgenler elde edin. Her bir üçgenin geniş tarafına bir dilim pastırma yerleştirin. Üzerine birer dilim dil peyniri yerleştirip yufkanın kenarlarını içe doğru katlayadıktan sonra genişçe yayın. Ayçiçek yağını tavada iyice ısıtın ve sardığınız börekleri kızgın yağda kızartıp sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
3 yufka, 200 gr dil peyniri,
200 gr pastırma, ayçiçek yağı,
arzuya göre börek için hazıranan harca domates veya biber reçeli ilave ederek değişik tatları deneyebilirsiniz.
ÜZÜM HOŞAFI
HAZIRLANIŞI
Kuru kayısıları yıkayın. Derin bir tencerede su, şeker ve limon tuzu parçacıklarını kaynatın. Su kaynayınca üzümleri ve kayısıları ilave edin. 20-25 dakika pişirin. Soğuduğunda servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı kuru kayısı
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm ya da kuş üzümü
3/4 su bardağı şeker
2-3 parça limon tuzu
1,5 litre su

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.