Semizotu yemeği
HAZIRLANIŞI
Semizotunu ayıklayıp bol suyla yıkayın. Soğanı yemeklik doğrayıp ayçiçeği yağında kavurun. İnce doğradığınız biberleri ekleyin. Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edip 1-2 dakika kavurun. Elinizle kopardığınız semizotunu, baharatları ve pirinci ilave edip üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip sıcak servis yapın. Yoğurt çok yakışacaktır. Denemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun.
MALZEMELER
1 demet semizotu, 1 soğan, 1 sivri biber, 2 domates, 1 yemek kaşığı pirinç, 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı, 1/2 su bardağı sıcak su, Tuz, karabiber, kırmız toz biber.
GÜLSULU SÜTLAÇ
HAZIRLANIŞI
MALZEMELER
8 su bardağı süt, 1 su bardağı pirinç, 1,5 su bardağı toz şeker, 1 kahve fincanı gül suyu.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist