Son Güncelleme: Cuma 23.12.2016
Çoban kavurma tarifi - çoban kavurma nasıl yapılır?
Sofraların en leziz et yemeklerinden çoban kavurmayı bir de bu tariften deneyin. İşte tadı damağınızda kalacak çoban kavurma...
Çoban kavurma malzemeleri:
1 kilo kuşbaşı kuzu eti, 3 adet soğan, 3 adet çarliston biber, 1 çay kaşığı karabiber, 3 çay kaşığı kuru kekik, 2 diş sarımsak, 1/2 çay bardağı zeytin yağı (arzuya göre tereyağı)
Çoban Kavurma Hazırlanışı:
Halka halka doğranmış soğanları, çarliston biberleri, sarımsak ve eti bir tencereye koyalım.
Harlı ateşte 3 dakika kadar çevirelim kavuralım. Kekiğin yarısı ve karabiber ilave edilip hiç su koymadan ağzı kapalı olarak ve ateşin altı kısılarak 1,5 saat kadar pişirelim.
Piştikten sonra üzerine kekik serpip servis edelim.
Afiyet olsun.
Tatlı önerisi: Höşmerim
Höşmerim için malzemeler:
1 kilo tuzsuz lor peyniri, 1 yemek kaşığı irmik, 3 yemek kaşığı un, 3 su bardağı toz şeker, Dolmalık fıstık.
Höşmerim hazırlanışı:
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist