Giriş Tarihi: 23.06.2016

Biber Borani

Biber Borani
HAZIRLANIŞI
Sivri biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanları yarım çay bardağı sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Ardından biberleri ekleyin. Tüm malzemeyi biberler diriliğini kaybedene kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ekleyip bir kaç kez çevirelim ocaktan alıp servis yapın.
MALZEMELER
5 kişilik 250 gram sivri biber, Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 adet orta soğan, 150 gram yağsız kıyma, tuz ve karabiber.
PORTAKAL KOMPOSTOSU
HAZIRLANIŞI
Portakalların kabuklarını soyun. Üzerindeki beyaz kısımları ince kıyıp tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip 1-2 taşım kaynatın. Portakalları ikiye bölün. Varsa çekirdeklerini çıkarın. Hazırladığınız şuruba portakalları ilave edin. 10 dakika kadar kaynatıp ocaktan alın. Soğuyunca servis yapın.
MALZEMELER
6 kişilik 400 gram şeker, 3 portakal, ve su.