Cuma 09.09.2016

Teknolojiye direniyor

Teknoloji her geçen gün gelişse de eskiden bu yana süregelen un değirmeni halen işlevselliğini sürdürüyor. Asırlar önce olduğu gibi, değirmeninde bulgur yarıp, salçalık domates ve üzüm sıkan Muhammed ve Şerife Gülcü çiftçi Burdurlulara hizmet vermeye devam ediyor. Değirmen eleğinin 3 aşamalı olduğunu anlatan Muhammed Gülcü, "Kaynatılmış buğday tavlandıktan sonra öğütülmek üzere değirmene dökülüyor. Değirmende yarılan buğday, bulgur olacak iri taneli ilk eleğe iniyor. Bulgurun incesi kıvılcım ise ikinci eleğe, en son elek de kepeği ayıklıyor. Yani değirmenimize gelen her bir müşterimiz savurma işleminden kurtularak bulguru kıvılcımı ve kepeği ayrılmış olarak alıyor" dedi.
Domates ve biber salçası da yapıyor
Köy usulü olarak biber ve domates salçası da yapan Şerife Gülcü, biber salçasının kilosunu 15, domates salçasının kilosunu da 10 TL'den satıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.