Giriş Tarihi: 16.11.2016

Havucun lezzet yolculuğu: Cezerye

Mersin mutfağının en bilinen tatlısı olan cezerye için, yüksek kalorili özelliği ile yöresel bir enerji yiyeceğidir diyebiliriz. İsmini havucun Arapça adı 'cezer'den alan cezerye, geçmişten günümüze Mersin yöresinin en bilinen tatlısıdır. Herkesin çok sevdiği atıştırmalık tatlı türü olan cezerye sadece ağzı tatlandırmakla kalmıyor. Birçok faydalı besin maddesiyle yapılan cezerye gözlerden cilde, kolesterolden yaşlanmaya kadar birçok fayda sağlıyor.
İŞTAHI KABARTIYOR
Cezerye, havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Bazen yerfıstığı ya da Antep fıstığı da kullanılabilir. Şeker ve hindistancevizi ile yapılan bir tür pestil tatlısı olan cezerye Mersin'den Türkiye'ye yayılmış bir üne sahiptir. Mersin ve Tarsus'ta başta kuruyemişçiler olmak üzere hemen her yerde bulunan cezerye lezzetiyle dünya tatları arasına girmeyi başarırken, tadı ve kokusu ile de iştah kabartıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.