Havucun lezzet yolculuğu: Cezerye
İŞTAHI KABARTIYOR
Cezerye, havuç, toz şeker, ceviz ve hindistan cevizinden yapılır. Bazen yerfıstığı ya da Antep fıstığı da kullanılabilir. Şeker ve hindistancevizi ile yapılan bir tür pestil tatlısı olan cezerye Mersin'den Türkiye'ye yayılmış bir üne sahiptir. Mersin ve Tarsus'ta başta kuruyemişçiler olmak üzere hemen her yerde bulunan cezerye lezzetiyle dünya tatları arasına girmeyi başarırken, tadı ve kokusu ile de iştah kabartıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist