Cumartesi 03.06.2017

Gül Böreği

MALZEMELER
3 yufka Yarım bardak sıvı yağ Yarım bardak süt 300 gram kıyma 1 adet orta boy soğan 3 kaşık sıvı yağ Tuz, karabiber 1 yumurta sarısı 1 kaşık sıvıyağ Çörek otu
HAZIRLANIŞI
Kıymayı sıvı yağda kavurun. İnce ince doğradığınız soğanla beraber tuz ve karabiber de ekleyip kavurmaya devam edin. Yarım bardak sıvı yağ ile yarım bardak sütü karıştırın.Yufkayı masaya yayın. Üzerine yağ ve süt karışımından sürdükten sonra 4 eşit parça halinde kesin. Parçaların geniş kısmına kıymalı harçtan koyup rulo şeklinde sarın. Her ruloyu sarmal şekilde sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. 1 kaşık sıvı yağ ile yumurta sarısını karıştırıp fırçayla üzerlerine sürüp çörek otu serpiştirin. 180 derecede fırında pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.