Pazar 11.06.2017

Saksı kebabı

MALZEMELER
2 adet orta boy patlıcan
Kızartmak için sıvıyağ
?Küçük bir kase haşlanmış 250 gram et
Yarım çay bardağı sıvıyağ
?1 adet boy kuru soğan
Yarım yeşil biber
Yarım kımızı biber
Yarım çay kaşığı kara biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik ve tuz
Üzeri için 1 adet domates
HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı soyun ortadan ikiye kesin içini çıkarıp sıvıyağda kızartın. Eti kuşbaşından daha küçük kesin. Et suyunu çekip yumuşayınca ocaktan alin. Tavaya soğanı atıp sararana kadar kavurun ve küçük küçük kesilmiş biberleri ekleyip soteleyin ve tuzu, karabiberi, pul biber ile kekiği ilave edip iyice karıştırın. Ocaktan alın. Kızarmış patlıcanların içini etli karışımla doldurup üzerine domates dilimleri yerleştirin. Domates püresini veya salçayı tavada biraz ve baharat ilave ederek karıştırın saksı kebabının üzerine dökün. 200 derece fırında üzerini fırın kağıdı ile kapatıp pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.