Son Güncelleme: Salı 13.06.2017
İç baklalı enginar
5 adet ayıklanmış enginar, 1/2 kilo iç bakla (dış kabukları alınmış), Yarım demet dereotu (sapları ayıklanıp ayrı kıyılmış), 1 büyük soğan (yemeklik küp doğranmış), 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1,5 tatlı kaşığı şeker, 1 yemek kaşığı un, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1,5 limonun suyu.
HAZIRLANIŞI
Dereotunun saplarını ayıklayıp ince ince kıyın. Düdüklü tencerede zeytinyağında un, soğanlar ve dereotunun saplarını kavurun. Üzerine kabukları ayıklanmış iç baklaları koyup kısık ateşte çevirin. Sonra yıkanmış enginarları ters çevirerek baklaların üzerine kapatın. En son limon suyu, tuz ve şekeri ekleyin. Enginarların üzerini geçmeyecek şekilde yaklaşık 2 çay bardağı sıcak su dökün. Yaklaşık 6-8 dakika pişirin. Pişirme süresi düdüklü tencereye göre biraz değişebilir. Düdük indikten sonra açıın ve servis tabağına önce enginarları alıp üzerine baklaları yerleştirin. Soğuduktan sonra ince kıyılmış dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist