Perşembe 15.06.2017
Son Güncelleme: Çarşamba 14.06.2017

Tava böreği

MALZEMELER
1/2 yemek kaşığı tereyağı, 3 adet yufka, 2 orta boy su bardağı süt, 1 çay bardağı sıvı yağ, 2 yumurta, 1/3 demet maydanoz, 200 gram beyaz peynir veya lor, Kuru nane veya pul kırmızı biber.
HAZIRLANIŞI
Süt, yağ ve yumurtayı bir kapta karıştırın, büyük boy teflon tavanın içini tereyağı ile yağlayın. Bir yufkayı tavanın içine, fazlası dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Üzerine sütlü karışımı sürün. Yarım yufkayı fazlası dışarıda kalacak şekilde döşeyip üzerine sütlü karışımı sürün. Diğer 2 yarım yufkayı aynı şekilde tavaya yayıp karışımı sürün. Son kat yarım yufkayı tavaya döşeyip bu sefer üzerine hazırladığınız peynirli harcı yayın. En sonunda yanlarda kalanı üste alıp böreği kapatın. Kalan sıvıyı da üzerine dökün. Biraz sulu gibi kalacak. En az iki saat bekletin. Sonra kısık ateşte yapışmaması için ara sıra sallayarak ve üzerine bir kapak koyarak pişirin. 15-20 dakika sonra altı kızarana kadar pişirin. Kızarınca ters yüz edip altı kızarana pişirin.
Mert BOZ Rafine Lara Baş Aşçısı

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.