Son Güncelleme: Perşembe 10.08.2017
Ekolojik tatil keyfi
Antalya, Muğla ve Burdur’daki ekolojik çiftliklere giden turistler 5 yıldızlı tatil yerine gönüllü olarak keçi güdüyor, odun topluyor ve tarlada çalışıyor
HUZUR BULUYORLAR
Güneşin doğmasıyla işe koyulan gönüllüler, kahvaltılarını yapmadan önce çiftliklerde hayvanların bakımını yapıyor. Keçi güden, tarlada çalışan gönüllüler çiftliklerdeki meyve ve sebzeleri toplayıp reçel ve yemek yapıyor. Keçi ve ineklerin sütünü sağıp peynir ve yoğurt yapmasını da öğrenen gönüllüler, teknolojik cihazlardan uzak organik ürünler tüketiyor. Bu çiftliklerde kendi isteklerine bağlı olarak ortalama bir hafta kalan gönüllüler, tatilde 'bir işe yaramanın' verdiği huzur ile büyük şehirlerdeki hayatlarına dönüyor.
YERLİ VE YABANCI
Burdur'daki Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Sorumlusu veteriner hekim Öztürk Sarıca, merkezlerinde yıllık bine yakın ziyaretçi ağırladıklarını söyledi. Gönüllülerin yüzde 90'ının yurt dışından geldiğini ifade eden Sarıca, son yıllarda merkezlerine Türk gönüllülerin de gelmeye başladığını kaydetti.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist