Asırlık gelenek
Antalya’nın Akseki ilçesinde yaşayan kadınlar, dibek taşında atalarından kalma yöntemlerle buğday dövme geleneğini sürdürüyor
YILLARA MEYDAN OKUYAN TAŞ
Vatandaşlardan Hayriye Çelik, atalarından kalma bazı gelenekleri imkansızlıklara rağmen sürdürdüklerini bildirdi. Dibek taşında buğdayı saatlerce dövdüklerini aktaran Çelik, "Köydeki dibek taşının buraya ne zaman konulduğunu bilen yok. Bu taş yıllara meydan okuyor. Herkes düğünlerde mevlitlerde verdikleri yemeklerin, çorbaların buğdaylarını bu taşta döver. Köyümüzün hepsi bu taşta buğdayını dövdüğü gibi ilçe dışında yaşayan akrabalarımıza ve çocuklarımıza da hediye olarak göndeririz" dedi. Havva Yiğit de dibek taşında buğday dövme geleneğinden vazgeçmeyeceklerini aktardı. Yiğit, "Yöreye özgü keşkek çorbası, aşure çorbasını buğdayı döverek yapıyoruz. Dibek taşında döverek yaptığımız yemeklerin lezzeti bu yöntemle artıyor" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist