Son Güncelleme: Cumartesi 07.10.2017
Şifa kaynağı andız pekmezi
Antalya’nın Akseki ilçesinde 2 bin rakımlı dağlardan toplanan andız kozalakları, işlemlerden geçirildikten sonra 15 saat kaynatılıp pekmeze dönüştürülüyor
5 KİLODAN 1 KİLO PEKMEZ
Uzun yıllardır pekmez üreten Halil Erdoğan da bu işin çok zahmetli olduğunu, 4-5 kişinin yardımıyla yapılabildiğini dile getirdi. Yaklaşık 5 kilogram andız kozalağından 1 kilogram pekmez çıkarabildiklerini kaydeden Erdoğan, yılda yaklaşık 2 ton pekmez ürettiklerini bildirdi. Andız pekmezinin, basur, kansızlık, mide, akciğer, karaciğer, romatizma, şeker hastalığı, idrar yolları iltihabı, astım gibi birçok hastalığa iyi geldiği belirtiliyor.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist