Ev tipi sofralık zeytin işlemeyi öğrendiler
Osmaniye Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü eğitim programları kapsamında düzenlenen “Ev Tipi Sofralık Zeytin İşleme” kursu tamamlandı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bünyesinde başlatılan program kapsamında Akyar, Dervişiye, Çona, Çardak ve Merkezden başvuru yapan toplam 46 kursiyer Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile 41 gün süreli eğitim aldı.
Gıda Mühendisi Sema Üğlü, Tekniker Yeliz Akyol, Tekniker Lütfiye Gerek ve Ziraat Mühendisi Fadime Çoban tarafından kişisel hijyen, gıda muhafaza ilkeleri, işlemede temizlik ve dezenfeksiyon, zeytin temizleme, sofralık yeşil zeytin çeşitleri, kırma ve çizme uygulamaları, zeytinde acılık giderme, sele zeytini ve teneke zeytin yapımı konularında uygulamalı eğitimler verildi.
Kursa katılıp sınava girerek başarılı olanlar sertifika almaya hak kazandı.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist