Son Güncelleme: Çarşamba 07.03.2018
Rekortmen turşucu
Çeşitli bitkilerden yaptığı bin 65 çeşit ‘probiyotikli turşu’ ile Guinness Rekorlar Kitabı’na giren emekli kimya mühendisi Mustafa Koca, ürün sayısını artırıyor
YARARLI BİTKİLER
Bin 65 turşu ile rekorlar kitabına girdiğini, ancak şu anda ürün sayısının bin 100'ü bile geçtiğini anlatan Koca, "Keçiler doğada en yararlı bitkileri seçer. Gojiberi, yapışkan andız otu, çiriş, gilaburu, bitkilerin üzerinde bulunan küsküt, canavar otu, aklınıza ne geliyorsa, keçilerin yediği doğal ortamdaki her türlü bitkiyi kullanıyoruz. Ülkemiz, dünyanın en zengin ikinci florasına sahip. Biz yeterince faydalanamıyoruz" diye konuştu.
BAĞIRSAK FLORASI ZENGİN OLMALI
Probiyotiklerin çiğ gıdalardan alınması halinde daha yararlı olduğunu vurgulayan Koca, "Bilim insanlarının yaptığı son araştırmalarda mutluluk hormonunun yüzde 95'inin bağırsaklarda salgılandığı ortaya konulmuştu. Mutlu insanlar görmek istiyoruz. O yüzden insanların önce bağırsak florasını zenginleştirmeye çalışıyoruz. İstanbul'da 6 bayimiz var. Ürünlerimizi internetten de Türkiye'nin her tarafına gönderiyoruz" şeklinde konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist