Giriş Tarihi: 17.4.2018

Yörük yemekleri kitaplarla yaşatılacak

Antalya Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi, Yörük kültürünün devamlılığı açısından Yörük yemeklerinin kitabını çıkardı. Antalya'nın Fethinin 811. Yılı anısına çıkarılan 'Yörük Yemekleri' adlı kitapta 118 yemek ve tarifi yer alıyor. Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Yavuz, Antalya'da Yörük yerleşiminin fazla olması nedeniyle böyle bir çalışma başlattıklarını söyledi. Titiz çalışmaları sonucunda ortaya güzel bir eser çıkardıklarını belirten Yavuz "Fast food kültürünün yayıldığını görerek bizden sonrakilere Yörük yemekleri taşımak istedik" dedi. Antalya Valiliği projeyi sahiplenirken, Yörük kültürünün yaşatılarak sürdürülmesi amaçlanıyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.