Son Güncelleme: Pazar 27.05.2018
Şam tatlısı
HAZIRLANIŞI
Yoğurt ve şekeri beraber çırpıyoruz, sıvıyağı ekliyoruz. İrmik, karbonat ve vanilyayı homojen şekilde başka bir yerde karıştırıp bu karışıma ekliyoruz. 15-20 dakika irmikler şişene kadar kenarda bekletiyoruz. Sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine döküp, istenen dilim büyüklüğünü hesap ederek fıstık ile süslüyoruz. Önceden ısıtılan 180 derece fırında yaklaşık 50 dakika pişirin. Kekin üstünün sertleşmiş ve esmerleşmiş olması gerekiyor irmikten dolayı, yumuşak normal kek kıvamında olmaması gerekiyor. Şerbeti bir taşım kaynatıyoruz. Ilınan şerbeti sıcak şam kekinin üzerine döküyoruz. 2 saat tepsinin üzerini kapatarak tatlımızı dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.
Halil USTA Hilmi Beken Restaurant Şefi
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist