Giriş Tarihi: 22.11.2019

Seralar pithaya bahçesi oluyor

ANTALYA'NIN Gazipaşa ilçesinde son yıllarda artan tropikal meyve üretimi giderek yaygınlaşıyor. Turfanda sebze ve muz üretimiyle bilinen Gazipaşa'da, üretimi kolay ve masrafsız, fiyatı ise sebzeye göre çok iyi olan tropikal ürünlerin üretimi büyük rağbet görüyor. Bu ürünlerin başında ise ejder meyvesi olarak bilinen pithaya geliyor.

TALEP ÇOK YÜKSEK
4 yıl önce serasında turfanda sebze üretimi yapan Mahmut Koç, aşama aşama tüm seralarını pithaya bahçesine çevirdi. Beyaz ve kırmızı olmak üzere iki cins pithaya üreten Koç, "Beyazı büyük, kırmızısı küçük ama daha lezzetli" dedi. Kilosunu 30 liraya sattıklarını anlatan Koç, "Getirisi çok yüksek, fiyattan memnunuz. Çok talep var. Pazar tezgahında tanesinin fiyatı 30-40 liraya çıkıyor" diye konuştu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.