Türkiye’de ilk yosun serası
Seydikemer’de annesini kanserden kaybeden avukat İskender Uygunbaş, sağlıklı gıda takviyelerini araştırırken bulduğu yosunu, sera içinde yapay derede üretmeye başladı
LABORATUVAR KURULDU
Seraların içinde oluşturulan yapay havuzlar, dönen bir çark sayesinde yapay dereye dönüştürülmüş. Bu yapay dere içinde üretilen mikroskobik yosunlar, kurutma aşamasından geçtikten sonra takviye edici gıda olarak piyasada yerini alıyor. Yani laboratuvarda işlenen yosunlar, yüzde 100 doğal takviye edici gıda olarak tüketime hazır hale getiriliyor.
KANSERDEN SONRA
Yosunun sağlıklı beslenme, anti kanserojen beslenmede önemli rol oynadığını anlatan Uygunbaş, "İçinde bir kilo sebze ve meyveye eş değer mineral ve vitamin ile antioksidan özelliği var. Vücuttan toksinleri atmasına yardımcı oluyor" dedi. Türkiye'de ilk, dünyada 4-5 yerde bulunan bir sera kurduğunu anlatan Uygunbay, "Bu işi 4 yıl önce annemi kanserde kaybettikten sonra yapmaya karar verdim. İstanbul'da her şeyi bırakıp geldim. Patentini almak için başvurdum" diye konuştu.
EN SON HABERLER
- 1 Antalya Open’da şampiyon belli oldu
- 2 İlk yarının karnesi
- 3 Maçta gözler Amılton’da olacak
- 4 HEDEF 3’TE 3 YAPMAK
- 5 Avrupa’da yaşam tecrübesi fırsatı
- 6 Sulama birlikleri güç birliği yaptı
- 7 Batık gemi parça parça çıkartılıyor
- 8 Taşıt kiralamada ceza yeniliği
- 9 Çiftçi gözünü göğe çevirdi
- 10 Hedef 7.5 milyon turist