Cumartesi 24.11.2012 00:00
Son Güncelleme: Cumartesi 24.11.2012 23:12

Meditasyon çayı restoranlarda

Pappermoon’dan Backyard’a, Pipa’dan Godiva mağazalarına kadar İstanbul’daki birçok popüler mekanda bu aralar Chado diye bir Japon çayı içiliyor. Chado Japonca çay ritüeli anlamına geliyor.

Arınma ve ferahlık hissi veren, yumuşak bir çay olan Chado'nun birden popülerleşmeye başlamasının sebebi ise, çayın içeriği. Bu çay özellikle konsantrasyonu arttırıyor ve tat-koku duyularını güçlendiriyormuş. Haliyle yenilen yemek daha bir zevk veriyormuş insana. Ha bir de yağ yakan bir çeşidi de varmış çayın… Çayın içinde bulunan teanin maddesi, beynin alfa dalgaları yaymasını teşvik ediyormuş bir de. Bu dalgalar, uyuşukluk yapmadan dinlenmeye yardımcı oluyor. Uzakdoğu'da meditasyon yaparken kullanılan bu çayı Türkiye'ye getiren ise iki genç girişimci; Tunç Berkman ve Barış Çekin. Çayın kış mahmurluğunu atmak için kullanılan "Champagne Formosa Oolong" adında özel bir çeşidi de bu kışın vazgeçilmezlerinden olacak gibi görünüyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.