Cumartesi 15.12.2012 00:00
Son Güncelleme: Pazar 16.12.2012 13:37

İş çok yediğini 'düşünmek'te

Çok yediğini 'düşünmenin' iştahı azaltabileceği belirlendi.

İngiltere'deki Bristol Üniversitesi'nden Jeffrey Brunstorm ve ekibi, öğle yemeğinde 100 gönüllüden bazılarına 300 mililitre, bazılarına 500 mililitre çorba ikram etti.

Araştırmacılar, yemek sırasında ''hileli bir doldurma ve boşaltma'' yöntemi kullanarak fark ettirmeden gönüllülerin kasesindeki çorba miktarını değiştirdi. 500 mililitre çorba içtiğini düşünenler 300 mililitre, kasenin 300 mililitre olduğunu düşünenler ise 500 mililitre çorba içti. Yemekten 2 saat sonra 500 mililitre çorba içtiğini sananların diğerlerinden daha az acıktığı görüldü.

Araştırmanın obeziteyle mücadeleye ışık tutabileceğini belirten bilimadamları, bu sonuçların açlığın denetiminde idrakin rolünü gösterdiğini vurguladı. Bilimadamları, iştahın sadece mönünün boyutu ve içeriğiyle yönlenmediğini belirtti. Araştırma, ''Plos One'' dergisinde yayımlandı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.