Giriş Tarihi: 5.2.2013 01:24 Son Güncelleme: 5.2.2013 01:58

Türk insanının bekarlığa veda partisiyle imtihanı

Bu ay tüm dünyada Sevgililer Günü heyecanı var. "Romantik Komedi 2" ise 14 Şubat'ta gösterime giriyor. Filmde düğün hazırlıkları tam gaz devam ederken, bekarlığa veda partisi de gündeme geliyor. Filmin başrol oyuncularından Engin Altan Düzyatan ve Sinem Kobal sorularımızı yanıtladılar.

Onlara aşkı, birliktelikleri ve bekarlığa veda partisini sorduk… Ünlü isimlerden de konuyla ilgili görüşler aldık. Fazla ipucu vermeyelim ama anladık ki bize pek de uyan bir şey değil, belli ki herkes efendi efendi kına gecesi yapmak istiyor.
Son yıllarda bir "bekarlığa veda partisi"dir gidiyor… Özellikle Amerikan filmlerinde görmeye alıştığımız bu gelenek, bizde de oldukça revaçta, tabii biraz daha kına gecesine uyarlanarak… Her ne kadar evlenmeden önce kız kıza ve erkek erkeğe eğlenelim dense de, yapılacak organizasyon yüzünden bayağı kıskançlık kavgaları yaşanıyor. Gösterime giren "Celal ile Ceren" filminde ve yakında izleyeceğimiz "Romantik Komedi 2"de bu konu işleniyor.
İşte Türk insanının bekarlığa veda partisiyle imtihanı.
Aşk, bekarlığa veda ve "bizim" aşka bakışımızla ilgili sorularımızı "Romantik Komedi 2" filminin başrol oyuncularından Engin Altan Düzyatan cevapladı.
Biz genellikle söz konusu aşk olduğunda depresif olmaya, ağır şarkılar dinlemeye yatkın bir milletiz. Bu anlamda romantik komedi türünde bir filmde oynamak nasıl bir duygu?
Söylediğiniz şey o kadar doğru ki. Aşık olduğumuzda romantik komediye döner hayatımız, işler kötü gitmeye başladığında fonda arabesk şarkılar duymaya başlarız. Her toplum kendine göre yaşıyor elbette. Geçenlerde birinden bir söz duydum o da bir yerde okumuş sanırım şöyleydi; "Romantik Komedi türündeki filmler başlarken 'bu filmdeki erkekler tamamen hayal ürünüdür' yazılmalı." Oynaması da zevkli izlemesi de.
Komedi oynamak insana oyunculuk açısından ne katıyor?
Ayrım yapmak zor. Ama bazı oyuncular komediye daha yatkın oluyor ve kariyerini de o yönde ilerletiyor. Bütün dünyada kabul görmüş çok yetenekli aktörler var, evet onlar her şeyi oynuyor. Biraz fırsat verilmeyle de ilgili olduğunu düşünüyorum.
Aşkın komik veya trajik bir şekilde yaşanması size göre kişilerin yapısı ile mi ilgili?
Aşkın binlerce tarifi olabilir ama hepimizin vardığı sonuç hızlı kalp atışları ve midede uçuşan kelebeklerdir. İşte böyle başlayan aşklar kişilerin karakterleriyle şekillenir. Herkes kendi aşkını yaşar ancak resme uzaktan bakarsan gördüğün şey aynıdır.
Toplum olarak aşkı algılama şeklimiz size göre nasıl?
Her şeyde olduğu gibi çok coşkulu ve abartılı.
Yaşarken de ayrılırken de... Özellikle ayrılmak isteyen kadına uygulanan şiddeti her gün üçüncü sayfalarda okuyoruz. Daha ne söyleyebilirim ki? ?
Bu duyguyla ilgili olarak hemcinslerinizin kadınlarla ilgili "doğru bildiği yanlışlar" neler?
Aşkın gözü kördür derken bence bu sadece erkekler için söylenmiş. Kadınların bir gözü daima açıktır. Hiçbir şeyi gözden kaçırmazlar.
Çok ayıp olmayacaksa daha uyanıklar diyelim. Ya da neyse çok daha akıllılar diyelim, röportaj yüzünden evde kavga çıkmasın.

"Romantik Komedi 2" konu bakımından bekarlığa veda partisini de işliyor. Sizin katıldığınız çok enteresan bir bekarlığa veda partisi oldu mu? Enteresan bir anınız var mı bu anlamda? Şimdi oldu desem ne oldu diyeceksiniz?
Olmadı demek daha kestirme bir yol.
Evlenirseniz, siz de bekarlığa veda partisi yapar mısınız?
Neden olmasın. Arkadaşlarım ne organize eder bilemiyorum ama Las Vegas kulağa güzel geliyor.
Eğer böyle bir organizasyon yaparsanız, tahmini kaç erkek arkadaşınız bu etkinliğe katılır?
Buna "etkinlik" diyerek göğsünüzde topu yumuşatmış oldunuz. Eğer yaparsam evli ya da sevgilisi olan arkadaşlarıma böyle söyleyeceğim "eşlerinize Altan'ın bekarlığa veda etkinliğine katılıyorum" deyin. Böylece bir sergiye ya da konsere gittiğimizi düşünebilirler. Sorunuza gelince tahminde bulunamıyorum. Sanırım yapacağımız etkinliğe bağlı.

Kadınlar genellikle müstakbel eşlerinin bekarlığa veda partisinden önce biraz tedirgin oluyorlar… Bu tepkiyi haklı görüyor musunuz?
Tedirgin olacak bir şey yok. Sonuç olarak bu "etkinlik".
Aşk… Şu an yaşıyorum…"
14 Şubat'ta izleyici ile buluşacak filmin "Didem"i Sinem Kobal, bu sefer evlilik hazırlığı yapan ve bekarlığa veda eden bir gelin adayının telaşlı sürecini canlandırıyor. Gerçek hayatında da nişanlanan oyuncu, aslında filmdekinden çok da farklı bir dönemde değil. O şu anda gerçek aşkı yaşıyor…

Yeni filminiz "Romantik Komedi 2" yakında gösterime giriyor. Kendinizi sinema perdesinde izlemenin sizde yarattığı ilk his ne?
Beyazperde beni çok heyecanlandırıyor. Bu bir pastayı yaptıktan sonra misafirlere tattırmak gibi…

Oyunculukla ilgili olarak henüz gerçekleştirmediğiniz hayaliniz nedir? Bu hayaller sizi mesleğinize karşı hırslandırıyor mu?
Çocukluğumdan bu yana birçok projede farklı karakterleri deneyimleme şansı buldum. Hayalleri hiç bitmeyenlerdenim ve henüz çok gencim. Çok hırslı olduğum söylenemez ama azimliyim. Tek bir renge sahip değilim, buna takılıp kalacağıma tüm renklerimi görmek istiyorum.

Bir hayal kırıklığınız var mı?
Tabii ki, herkes gibi... Başarmayı da, düşmeyi de, kalkmayı da öğreniyorum. Hiçbir şey altın tepside sunulmuyor, hem öyle olsa iyi şeylerin kıymetinin de bilinemeyeceği bir gerçek, hep lamba bozulunca ışığı aramıyor muyuz…

Didem, bir önceki filmden beri sevilen beğenilen farklı bir karakter… Azimli, duygularını coşkulu yaşayan, sevimli… Kendinizi Didem'e yakın hissediyor musunuz? Biraz da "Didem"i senden dinleyelim
Didem çok renkli biri, tez canlı bazen eline yüzüne bulaştırabiliyor her şeyi. Filmde aşkın insanı soktuğu acı-tatlı halleri eğlenceli bir dille anlatıyoruz. Didem gerçekten kıskançlık sınırlarını zorluyor, bence çok tatlı ama ben onun gibi biri değilim, her şey tadında güzel. Didem'deki, biraz kendine ve sevdiğine zarar verebilecek cinsten, zaten bundan nasibini de alacak. İnatçı ve pire için yorgan yakar derler ya gerçekten yakar… Kimlerin başını yakacağı da sürpriz olsun izleyicilere…

Çocukluk hayallerinizin kaçta kaçını gerçekleştirdiniz?
Çocukluk hayallerimden birçoğunu gerçekleştirdim, "Romantik Komedi 2" de onlarda biri. En çok da kendi ayaklarım üzerinde durabilmeyi, aileme yardım edebilmeyi hayal ettim… Çok şükür bunu yapabiliyorum.

Size göre gerçek aşk nedir?
Şu an yaşıyorum… Herkesin gerçek aşkını bulup mutlu olmasını dilerim.
BEKARLIĞA VEDA PARTİSİ HAKKINDA NE DÜŞÜNÜYORSUNUZ
Son yıllarda ülkemizde en popüler trendlerden biri "bekarlığa veda" partileri… Gerçi bizim kına gecemiz, onun şaşaasıyla paralel gidiyor ama gene de bu gelenek, partiyle de harmanlanıyor artık. Kız tarafının ne yapacağı az çok belli, ama erkek tarafı söz konusu olunca ortalık geriliyor biraz… Biz de ünlü isimlere bekarlığa veda partisi hakkındaki görüşlerini sorduk.
Didem Soydan (Model) "Bizde kına gecesi yapılır, onda da aileler işin içindedir"
Şimdiye kadar böyle bir organizasyona katılmadım. Evleniyor olsam da böyle bir şey yapmazdım. Bu tarz bir etkinlik bizim kültürümüze yakın değil, yapılırsa da Amerikan filmlerinden görüldüğü için yapılıyor. Bizler evlenmeden önce yapacaksak, kına gecesi yaparız ki, onda da aileler işin içindedir, bekarlığa veda da yapılabilecek şeyler de bununla bağdaşmaz, içeriye yönelik bir gelenektir. Diğeri daha dışarıya dönük.
Sibel Tüzün (Şarkıcı) "Bekarlığa veda partisinde sıra dışı şeyler olacaksa o da kendi tercihleridir"
Ben katılmadım ama neticede eğlenceli bir etkinlik… Bizde daha çok kına gecesinin bir anlamı vardır. Eğer insanlar bekarlığa veda partisinde sıra dışı şeyler de yapacaklarsa, artık o da kendi tercihleridir… Yeniden evlensem böyle bir şey yapar mıyım?.. Çok konseptli bir şey olacağını zannetmiyorum, sade ve düzgün bir şey olur herhalde.
Tan Sağtürk (Balet) "İki insanın sevgisi yanlış bir şeyi yapmayı engeller"
Evlenirken böyle bir şey yapmadım, gitmedim de. Yapılabilir, neden olmasın… Bu süreç her iki insan için de bir dönüm noktasını belirler. Tabii sınırlarını konuşmak lazım, dürüstlük sevgiyle eş anlamlı benim için ve o sevgi de yanlış bir şey yapmayı engeller.
(Sunucu-Yazar) "Kızlarla kısa bir tatile gitmek fena fikir değil
Katıldım. Daha çok modern kına gecesi gibiydi. Güzel bir evde kızlar ve gelinin annesi toplandık. "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar" türküsü söylenirken gözyaşlarımızı tutamadık, çok duygusal bir andı. Evlenirsem, kızlarla özel bir etkinlik yaparım sanırım. Güzel yemekler yer, dans ederiz.
Aslında vakit rahatlığı olsa yakın kız arkadaşlarımla kısa bir tatile gitmek de fena fikir değil.
Öykü Çelik (Oyuncu) "Ben böyle bir organizasyon yapmam"
Evet, bekarlığa veda partisine katıldım. Çok renkli ve çok eğlenceliydi. Sadece kadınların olduğu ve damadın fotoğraflarının yer aldığı eğlenceli bir kadınlar günü gibiydi… Evlenirsem şahsen ben böyle bir organizasyon yapmam ama kına gecesi yapabilirim.
Başak Sayan (Oyuncu) "Bu özgürlüğe veda gibi algılanıyor"
Ben hiç bekarlığa veda partisine gitmedim. Saçma geliyor, Hollywood filmlerinden özenilen bir şey, gereksiz buluyorum. Özgürlüğe veda gibi algılanıyor, hâlbuki insanlar ilişkinin içinde de bu duyguyu sürdürebilirler. Dolayısıyla evlenirsem böyle bir organizasyon da yapmam
Deniz Pulaş (Model-oyuncu) "Şehirli insanların şımarıklığı"
Ben katılmadım. Çok eğlenmek için fırsat oluyor bu, sonrasında da arıza çıkıyor. Çok kıskançlıklar yaşanabiliyor, bize çok da uygun bir şey değil. Şehirli insanların şımarıklıktan yaptıkları bir şey gibi geliyor bana. Siz hiç görücü usulüyle evlendirilen iki insanın bekarlığa veda partisi yaptığını duydunuz mu? Ben, boşanıp yeniden bekar oldukları için parti yapanları daha eğlenceli buluyorum.
NESLİHAN PERKER



X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.