Perşembe 05.12.2013 00:00
Son Güncelleme: Cuma 06.12.2013 15:01

Bir kahve lütfen, köpeğime de bir kap su alayım!

En yakın dostumuz köpeğimiz ile karşılıklı bir kahve içemeyecek miyiz? İçebileceğiz hem de İstanbul'un en güzel semtlerinde!

Betonlaşan şehir yaşamında köpek sahiplerinin en büyük sorunlarından biri, küçük dostlarını gönül rahatlığıyla dolaştırabilecekleri ya da yanlarında götürebilecekleri alanların, mekanların oldukça kısıtlı olması. Köpeğinizle uzun yürüyüşler yapıp oyun oynayabileceğiniz parkları, birlikte keyif molası verebileceğiniz kafeleri araştırdık.
Touch İstanbul / Yasemin Topoğlu
İşte kapıları köpeklere açık olan kafeler!
Happily Ever After / BEBEK
Açıldığı günden itibaren hem servisi ve güler yüzlü personeli hem de ev sahibesi Ayşe Kucuroğlu sayesinde Bebek'in demirbaşlarından biri haline gelen Happily Ever After'ın yol bakan kısmına köpeklerinizle girebiliyorsunuz. Hatta Bebek'te evleri sokaklar olan köpekler bile bu kısımda gelip gölgede dinlenebiliyor. Mekanın kahvaltılarının ünlü olduğunu söyleyebiliriz. Menüsünde tost, salata çeşitleri, hotdog, hamburger, pancake ve çeşitli tatlıların yanı sıra çay ve kahve çeşitleri bulunuyor.
Tel: (0212) 263 41 38
Bahçe34 / ETİLER
Yolunuz Etiler tarafına düşerse Karanfi lköy'ün tam ortasında yer alan Bahçe34'e mutlaka uğrayın. Dış görüntüsüne aldanıp, sakın içeri girmemezlik etmeyin. Kahvaltı etmek ya da bir kadeh şarap eşliğinde müzik dinlemek mi istiyorsunuz? Hiç dert değil. Bu istediklerinizin hepsini yapabilirsiniz, üstelik köpeğinizi yanınızdan ayırmadan. Zaten kafenin sahipleri de köpeklerini buraya getiriyorlar. Kahvaltı menüsünde omlet, menemen gibi farklı seçenekler de var. T-bone'dan köfteye, dana pirzolaya kadar tüm et çeşitleri mangalda pişiriliyor.
Tel: (0212) 351 19 22
Romantika / FENERBAHÇE
Fenerbahçe Parkı ve parkın içerisinde yer alan Romantika, bu bölgedekilerin en çok tercih ettikleri mekanların başında geliyor. Anadolu yakasında oturan pek çok köpek sahibinin sık sık gittiği Romantika, beyaz masaları, sandalyeleri ve deniz manzarası ile oldukça ünlü. Mekanın insana verdiği huzuru da unutmamak gerek. Tek sorun hafta sonları oldukça kalabalık bir mekana dönüşmesi. Buranın Yonca Evcimik'in de sık sık köpeği ile tercih ettiği mekanlarından biri olduğunu söyleyebiliriz.
Tel: (0216) 336 38 28
Casa di Moda / MODA
Anadolu yakasında hem de her daim kalabalıklığı ile meşhur Moda'da bulunan İtalyan restoranı Casa di Moda bahçeli bir İtalyan restoranı ve evcil hayvanınız ile sizi kabul eden mekanlardan. Akdeniz temalı dekorasyonu ile kendinizi çok rahat hissedebileceğiniz mekanın güler yüzlü personeli ve leziz yemeklerinin yanı sıra hafta sonu kahvaltıları da oldukça ünlü. Özellikle bahar aylarında giderseniz, kendinizi Akdeniz kıyısında gibi hissedebilirsiniz. Dekorasyon da tamamen bu konseptte hazırlanmış. Kahvaltı için de tercih edilebilir.
Tel: (0216) 418 04 67
Liman Kahvesi / KADIKÖY
Kadıköy'de evcil hayvanınızla şöyle bir turlayıp sonrasında dinlenme ihtiyacı hissederseniz, en yakın adres, Barlar Sokağı'nda yer alan Liman Kahvesi. Dışarıdan bakıldığında Kadıköy Barlar Sokağı'nda yer alan kafe/barları andırsa da, içeriye girdiğinizde kendinizi farklı bir dünyada hissedebilirsiniz. İçeride bir kış bahçesi bulunuyor ve burada kendinizi vapurda gibi hissedebilirsiniz.
Tel: (0216) 349 98 18
Secret Garden / TARABYA
Avrupa yakasında sahil boyunu takip ederek Tarabya'ya vardığınızda Kalender Orduevi'nin üst tarafında yer alan Secret Garden, birçok kişi için tarafından cennet diye tabir edilen bir mekan. 8500 metrekare açık, 650 metrekare kapalı alana sahip olan mekanın önemli özelliklerinden biri çam kokuları. Burada Boğaz manzarası eşliğinde kendinizi bir ormanın içinde gibi hissediyorsunuz. Burayı keyifl i yapan geniş alanı ve temiz havayı köpeğinizle paylaşabilmeniz. Bu arada, Secret Garden'da bahçenin her köşesinden dizüstü bilgisayarla internete bağlanmak mümkün.
Tel: (0212) 299 00 77
Cafe Jerfi / ŞAŞKINBAKKAL
Eviniz Bağdat Caddesi'nde ve siz buradan fazla uzaklaşmak istemiyorsanız, Cafe Jerfi 'ye evcil hayvanınız ile gidebilirsiniz. İki apartman arasında yer alan Jerfi , oldukça havadar bir mekan, özellikle yaz akşamlarında oldukça esintili olduğunu söyleyebiliriz. Yemeğinizi yerken, caddeden gelip geçenleri de seyredebilirsiniz.
Tel: (0216) 467 01 03
Catz / BEBEK
Bebek, İstanbullu hayvanseverlerin en fazla tercih ettikleri semtlerden biri. Semt sakinleri Bebek'i mesken tutan sokak hayvanlarına da yaz-kış demeden bakarak bir nevi anne-baba görevini üstlenmiş durumdalar. Bebek'in ünlü hayvansever mekanlarının başında Bebek Parkı'nın karşısında yer alan Catz geliyor. Altı masası olan bu küçük kafede küçük dostlar da doğal olarak unutulmamış, mama ve su kapları da mekanda yerini almış. Yani Catz'e giderken küçük dostunuz için yanınızda mama götürmeyi unutmayın. Birçok ünlünün evcil hayvanları ile tercih ettiği bu mekanda hayranı olduğunuz birçok ismi görebilirsiniz.
Tel: (0212) 263 08 98
White Mill / CİHANGİR
Kedileri ile ünlü Cihangir'de, küçük dostunuzla birlikte gidebileceğiniz mekanlar konusunda pek sıkıntı yaşamayacak olsanız da, sizin için güzel bir önerimiz var. Susam Sokağı'ndaki White Mill, bahçesi ile kendinizi karmaşık şehir hayatı dışında hissedebileceğiniz bir mekan. White Mill, bahçesinde mama ve su kabı bulundururken, doğal olarak evcil hayvanınızla gelmenize de karışmıyor.
Tel: (0212) 292 28 95 - 96
All Sports Cafe / NİŞANTAŞI
Şimdi de Nişantaşı'ndayız. Nişantaşı'nda da iki evden birinden mutlaka kedi ya da köpek fark etmeksizin, evcil hayvan bulunmakta. Hayvanseveri bol olan semtin kafelerinin önünde mutlaka bir-iki kediye rastlamanız işten bile değil. Tabii sokak hayvanları için konulan mama ve su kaplarını da unutmamak gerek. Samimi ortamı ve bahçesiyle yıllardır müşteri kitlesini koruyan All Sports Cafe'ye de köpeğinizle birlikte gidip, kahvenizi yudumlayabilir ya da yemeğinizi yiyebilirsiniz. Tercihiniz tatlılardan yana ise başta sufle olmak üzere, limonlu cheesecake'i, parfesi hepsi birbirinden lezzetli.
Tel: (0212) 247 46 43
KAHVERENGİ CAFE & KARAOKE BAR / KADIKÖY
Kadıköy'de sakin nezih bir cafeye gitmek istiyorsanız aradığınız yer Kahverengi Cafe. Bahariye ve barlar sokağının ara sokağındaki mekanımız zengin menüsü ve sıcak atmosferiyle sizi evinizde hissettirecektir. Güler yüzlü, hayvan sever sahibi Erkan Derin, tüm personelimiz ve köpeğimiz Fıstık ile sizleri ve evcil hayvanınızı ağırlamak isteriz. Cafemizin ön ve arka bahçesinde sizler kahvelerinizi yudumlar, yemeklerimizi tadarken, evcil hayvanlarımızda dost olacaklardır. Zamanla gelen müşterilerimiz arasındaki dostluk ve hoş sohbetler akıp giderken, cafemizin sıcaklığı da sizleri de saracaktır.
Tel: (0216) 450 34 56
Parklar: Koşturmak, oyun oynamak serbest
Bebek Parkı
Yaz - kış, günün her saati, köpeklerin uğrak yeri olan Bebek Parkı, lokasyonu ile de köpek sahibi hayvanseverlerin en uğrak parklarından biri diyebiliriz. Bebek Parkı'nda candostunuzla istediğiniz gibi vakit geçirebilir, hatta o, parkın diğer müdavimi arkadaşları ile oyunlar oynarken, siz çimlerin üzerinde kitabınızı okuyup, kahvenizi yudumlayabilirsiniz. Ulus Parkı İstanbul'un en güzel Boğaz manzaralı parklarından biri olan Ulus Parkı, geniş ve düzenli yeşil alanları ile köpeğinizle birlikte tercih edebileceğiniz yerler arasında. Bakımlı bir park olması nedeniyle rahat hareket edebilme imkanı da sunan parkın, en kalabalık zamanı ise hafta sonları. Çevre semtlere yakınlığı nedeniyle de hem keyifl i bir hafta sonu geçirmek hem de köpeğini doğal bir ortama çıkarmak isteyenlerin tercihleri arasında ilk sırada yer alıyor.
Emirgan Korusu
En kalabalık zamanını yaz dönemlerinde yaşayan Emirgan Korusu, yeşil alan açısından oldukça zengin. Küçük dostunuzla, uzun koşular yapıp, oyunlar oynayabileceğiniz ideal bir ortam. Yaz kalabalığına karışmak istemiyorsanız, tercihiniz ilkbaharın başları, sonbahar ya da kış ayları olabilir. Bu arada yorulduğunuz ya da takdirde koru içerisinde yemek yiyebileceğiniz ve dinlenebileceğiniz mekanlar bulabilirsiniz.
Yıldız Parkı
İstanbul'da en geniş yeşil alana sahip mekanlardan birisi de Yıldız Parkı. Ortaköy- Beşiktaş arasında yer alan Yıldız Parkı'nın uçsuz, bucaksız yeşil alanlarında köpeğinizle oyunlar oynamanın yanında dinlenmek amacıyla bir ağaç gölgesini de tercih edebilirsiniz. Özelikle civar semtlere yakınlığı ile de oldukça tercih edilen Yıldız Parkı'nın en kalabalık dönemleri ise; yaz ayları ve hafta sonları…
Moda sahili
Kadıköy'ün merkezinde oturan köpek sahiplerinin en büyük sorunu, kalabalık cadde ve sokakları nedeniyle dostlarını dolaştıracakları güvenli bir mekan olmaması. Moda sahili bu anlamda çölde vaha gibi. Köpeğinizi gezdirirken, siz de sağlıklı yaşam yürüyüşü yapabilirsiniz. Dinlenmek için ise çay bahçelerini değerlendirebilirsiniz.
Maçka Parkı
Maçka Parkı, hayvanseverler tarafından oldukça bilinen bir mekan olmakla birlikte, en önemli özelliği ve meşhurluğu ev sahibi konumunda bulunan kedilerden kaynaklanmakta. Çevre halkın büyük bir özen ve sevgiyle beslediği kediler için Maçka Parkı'nın asıl sahipleri denebilir. Köpeğinizle parkta bulunan ağaçlar ve çimler içinde keyifl i dakikalar geçirmenin yanı sıra, temiz havanın da tadını çıkarabilirsiniz. Parkta bulunan çay bahçesinde de bir yorgunluk çayı içebilirsiniz.
Yeşilköy sahili
Yeşilköy sahili de hayvan dostlarının uğrak yerlerinden biri. Uzun bir sahile sahip olması nedeniyle kalabalığın sizi etkilemeyeceği bir ortamda dostunuzla yürüyüşler yapabilir, oyunlar oynayabilir hatta dostunuzu denizde serinletebilirsiniz bile. Sahilde bulunan çay bahçelerinde de istediğiniz zaman kısa molalar verebilirsiniz.
Göztepe Parkı
Semt sakinlerinin özellikle yürüyüş için tercih ettiği yerlerden biri olan Göztepe Parkı, hem sizin hem de küçük dostunuz için Anadolu yakasında tercih edilebilecek ideal mekanlardan. Sahil yolu ile Bağdat Caddesi'ni birbirine bağlayan parktaki eğlenceli dakikaların ardından, caddede güzel bir kahve keyfi yapabilirsiniz.
Fenerbahçe Parkı
Anadolu yakasının en kalabalık parkı diyebileceğimiz Fenerbahçe Parkı, yeşil alanı ve temiz havasıyla da birçok mekanı geride bırakıyor. Kadıköylülerin köpekleri ile güzel vakit geçirdiği parkta, keyifli bir günün sonunda ya da dilediğiniz anda parkın içinde bulunan Romantika'da her ikiniz birden dinlenebilirsiniz. Kadıköy sahil yolu Yaz aylarının en kalabalık yerlerinden biri olan sahil yolu, gencinden yaşlısına herkesin rahat ettiği bir mekan. Fenerbahçe'den Maltepe'ye kadar yürüyüş yaparak gidebileceğiniz bu parkurda, köpeğiniz temiz havanın keyfini çıkarırken, siz de hazırladığınız küçük bir piknik sepeti ile keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.