Perşembe 12.03.2015 00:00
Son Güncelleme: Perşembe 12.03.2015 21:38

Erdoğan Erol Büyükburç hakkında konuştu! Ölümü düşündürücüdür

Erol Büyükburç'tan çok üzücü haber geldi. Türk popunun efsane ismi Erol Büyükburç bugün evinde ölü olarak bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün hayatını kaybeden Erol Büyükburç hakkında açıklama yaptı. Erdoğan Erol Büyükburç'un vefatı hakkında 'Yarın ki program öncesi böyle bir şey gerçekleşmiş olması düşündürücüdür' dedi. İşte Erdoğan'ın Büyükburç açıklaması...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Macar mevkidaşı ile yaptığı ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Konuşmasının sonunda bugün hayatını kaybeden Erol Büyükburç hakkında konuşan Erdoğan;

BÜYÜKBURÇ'UN ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR
Bizim pop müziğinde değerli sanatçımız Erol Büyükburç'un bugün evinde ölü olarak bulunduğuna dair haberi aldık. Bundan dolayı hüznümüz var. Bunu özellikle kendisine rahmet diliyorİşte Erdoğan'ın konuşmaları...
MACARİSTAN İLE İŞBİRLİĞİMİZ BÜYÜK ANLAM İFADE EDİYOR
Macar Cumhurbaşkanı ile görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısı düzenliyor. Erdoğan yaptığı konuşmada 'Bu iadei ziyaret Türkiye Macaristan ilişkilerinin ne tür sıklıkla devam ettiğinin en güzel ifadesidir. 2014 sonu itibari ile özellikle ekonomik ilişkilerde yaklaşık 2 milyon dolarlık bir ticaret hacmine sahibiz. Hedefimiz en kısa zamanda bunu 5 milyon dolara ulaştırmak. Bunun dışında bizim siyasi işbirliğimiz çok büyük anlam ifade ediyor. Özellikle AB sürecinde Macaristan'ı her zaman yanımızda gördük, desteklerini Türkiye'den esir2gemediler. Devletlerin devamlılığı esasını yönetimlerin değişmesine rağmen Macaristan'da gördük. 12 Yıllık başbakanlık dönemimde değişen Başbakanlar hiç bir zaman Türkiye'yi AB sürecinde yalnız bırakmadılar. Bundan dolayı da şahsım ve milletim adına ayrıca teşekkür ediyorum. Tabi AB süreci aynı kararlılıkla d evam ediyor.
TERÖRLE MÜCADELEDE ORTAK HAREKET EDİYORUZ
Terörle mücadelede aynı birlikteliği savunuyor, aynı şekilde birlikteliğimizi devam ettirme gayretindeyiz. Kültürel noktada ortak yanlarımız var, tarihi noktada ortak zenginliklerimiz var. Kendileri de Türkiye'deki Macaristan'a ait buradaki eserlerin ziyaret edilecek olması bu ziyaretle birlikte adeta tarihten bugüne yarına bir seyir bu da bizler için bir şükran vesilesidir. Aynı şeyi bizler Macaristan Ziyaretlerimizde yapıyoruz. Bunlar da tabi bu işin kadim dostluk noktasında önemli ayağını oluşturuyor. Aramızda Macaristan ile yüksek düzeyli stratejik konsey anlaşması var. Bunun birincisini Başbakanlığım dönemimde Sayın Orban ile yapmıştık. İkincisini Sayın Davutoğlu ile gerçekleştirdiler. Bu da kararlılıkla devam etmesinin bir ifadesi.
MACARİSTAN'IN DENEYİMLERİNDEN FAYDALANMAK İSTERİZ
Bir diğer konu bizim enerji ile ilgili bulunduğumuz nokta. Bir transit geçiş noktasında oluşumuzun bize yüklediği sorumluluklar var. Şu anda bir tarafta TANAP olayı var, şimdi Sayın Putin'in de ifadesi ile Türk Akımı süreci var. Biz burada da avrupada, özellikle avrupaya açılan bir kapı olarak dostlarla doğalgaz ve nükleer konuda ki Macaristan'ın deneyimi var. Biz de kendilerinden istifade etmek isteriz. Bir diğer konu AB'de görüşmelerde şuanda 17 nolu fasıl ki bu da parasal fasıldır. Letonya'nın dönem başkanlığında bunun artık çıkarılmasını istiyoruz. Bu konuda Macaristan'ın desteğini de ciddi manada önemsediğimi özellikle ifade etmek istiyorum. Bütün bunların yanında Türkiye doğu ile batıyı bağlayan bir köprü ve bu görevimizi hassasiyetle sürdürmenin gayreti içerisindeyiz. Özellikle de Macaristanlı dostlarımız 2020 yılına kadar AB fonlarından alacakları destekle önemli otoyol projeleriyle ciddi adımlar atmanın planlamaları içindeler. Dünyada müteahhitlik sektöründe ikinci sırada yer alan Türk müteahhitlerin Macaristan'da önemli iş çıkaracaklarına inanıyorum' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından konuşan Macaristan Cumhurbaşkanı Janos Ader;
İlişkilerimizin daha da geliştirilmesi için şartlar mevcut. Bu hedeflerin karşılıklı ticaret hacminin genişletilmesi gibi bunun için şartlar mevcut. Alt yapı konusunda olası muhtemel işbirliği mesela bu bina Türk müteahhitliğinin inşaatının 18 ayda yapıldığını söyledi Sayın Cumhurbaşkanı. Böyle bir yapıyı 18 ayda yapmak gerçekten daha küçük yapıları yapmak daha kolay olacaktır her halde. Türk Müteahhitlik sektörü böylesine mükemmel bir yapıyı meydana getirmişler.
TÜRKİYE'Yİ DESTEKLİYORUZ
Türkiye AB'nin ekonomik yapısının bir parçasıdır. Türkiye'nin ihracatının yüzde 40'ı AB ülkelerine gitmekte. Yani Türkiye ekonomisi dış ticareti AB'nin zaten içerisinde. Başkalarına örnek oluşturmaktayız. Zira Türkiye'nin milli gününde Macar Medyası'nda Türk Günü ilan edildi ve şimdi Türk Medyası'nda da Macar günü düzenlenecek. Bunun için Türkiye'ye teşekkür ederiz. Türkiye'de Macaristan'ın tanıtımı gerçekleştirilecek. Yaklaşık bin Türk öğrenci eğitim görmekte ve bu sayı yıldan yıla artmakta.
TERÖR ORTAK SORUNUMUZ
Türkiye tarihi yerlerimizi yakışır şekilde ve sığınma bulmuş sığınmış Osmanlı Devleti'ne Macar liderler burada Osmanlı döneminde sığınma bulmuşlardır. Onların yaşamış olduğu yapıların muhafaza edilmesi gerçekten fevkaladedir. Eğer bu bizim için önemli ise şunu anlamamız lazım ki Türk dostlarımız için de gerekli saygı ile aynı şekilde Macaristan'daki anıların muahfaza edilmesi ve 450.yıldönümü vesilesi ile Kanuni Sultan Süleyman için anma törenleri yapılacaktır. Tabii ki Sayın Cumhurbaşkanı'nın belirttiği gibi Gülbaba Türbesi'nin restorasyonu sürmekteydi ve şimdi bir imza attık bu hemen yapılacak. Terörle ilgili tek cümle söylenebilir ortak sorumluluğumuz. Risklere rağmen siyasi kararlar almamız gerekiyor terörle mücadelede. Ev sahiplerimize misafirperverliği için çok teşekkür ederiz. Bu güzel sohbet, buradaki basın toplantııs ve Sayın Erdoğan ile Türk halkına başarılar diliyorum. Ekonomik kültürel kalkınma alanında da çok başarılı yıllar geçti. Herkese teşekkür ediyorum.
SORULAR
SIĞINAN KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMEYİZ
Şu ana kadar sadece Suriye'den 1 milyon 700 bin sığınmacı ülkemize geldi. Yaklaşık 300 bin sığınmacı da Irak'tan geldi. Toplam da 2 milyon sığınmacı şu anda ülkemizde yaşamlarını sürdürüyorlar. Bunların dışında bunların tamamı çadır ve kentlerde değil bir de şehirlerimize dağılmış olarak evlerde kalanlar ayrıca var. Bunlar Türkiye'nin bir çok şehrine dağılmış vaziyette. Bize şu ana kadar bu işin maliyeti 5,5 milyar doları buldu. BM'den gelen destek nedir diye sorarsanız bize BM'den gelen destek 250 milyon dolardır. Biz tabi açık kapı politikası ile oradan gelebilecek olan komşularımıza kapımızı kapatmadık kapatmıyoruz. Ülkemize sığınmış olan Suriyeli ve Iraklı dostlarımıza acaba burada ne gibi imkanlar oluşturabiliriz. Bunların içinde gayet iyi yetişmiş insanlar da var.Öğretmen, avukat, doktor var. Acaba onlardan nasıl istifade ederiz diye bir çok çalışmaları sürdürüyoruz. Bunlar özellikle de yüksek seviyede nitelikli insanlar durumunda bu konu ile ilgili çalışmaları hükümetimiz sürdürüyor. Bizler de çadır ve konteynır kentlerde ilave yerler açarak herhangi bir gelişmede sıkıntı yaşamayalım diye AFAD ve KIZILAY tarafından bu çalışmalar devam ediyor. Burada sadece kuru barınma yok. Eğitim, giyim, bakım hepsini bunların sürdürüyoruz. Tabi ne kadar bunu kaliteli yaparsanız yapın bir insanın evindeki bakımı orada sağlamak mümkün değil. Fakat bu mücadele bu şekilde devam ediyor.
HUKUKEN GERİ DÖNMESİNDE ENGEL YOK
Özellikle ben teşekkür ediyorum. Hakan Bey'in bu görevden istifası ile ilgili kanaatlerimi daha önce açıklamıştım. Neden doğru bulmadığmı da açıklamıştım. Ben inanıyorum ki verdiği karar isabetli karar olmuştur. Bu kararından sonra Sayın Başbakan ile de durumu görüştük. Bu işin hukuki bütün incelemelerini yaptırttık. Hukuken tekrar görevine dönmesinde mani bir hal yok. Olmadığı için zaten o göreve Sayın Başbakan atadı. Ben atamıyorum. 3'lü kararname ile değil bu. Yargı emniyet bunun dışında tutulmak kaydı ile diğer devlet görevlerinden ayrılanlar seçim öncesi veya seçim sonrası seçimi kazanamazsa görevine dönmesi gerekiyorsa ya aynı göreve ya da özlük hakları ile muadil bir göreve atanmak durumu var. Sayın Fidan için de mani bir durum olmadığı için görevine iade edilmiştir.
Bir boşluk var diyenler malesef hukuku bilmiyorlar. Araştırmadan incelemeden konuşuyorlar. Nasıl yıpratabiliriz, nasıl yeni bir süreç başlatabiliriz diye düşünüyorlar. Bunlar boş işler. Sayın Fidan kaldığı yerden görevine inanıyorum ki kaldığı yerden devam edecektir.
EKONOMİ BRİFİNGİ
Görüş ayrılıklarının olmadığı bir yer söz konusu değil. Bzi metin açıkladık. Burada da görüldüğü gibi faiz konusunu özellikle görüştüğümüzü bunun yanında ekonomik gelişmeleri yerinde değerlendirme büyüme ile ilgili durumu değerlendirme, bundan sonraki sürece ilişkin de özellikle hassasiyetim hep şudur yatırımların aksamaması, gerilememesi. Bu konuları görüştük ve bu konuda yatırımları teşvik edici tedbirlerin alınması noktasında Merkez Bankası'nında bir işlevinin olması gerektiğini paylaştık. Bu noktada Merkez Bankası Başkanımız olmak üzere değerlendirmemizi yaptık sonunu tatlıya bağladık. Bundan sonraki süreçte vardığımız neticeyi daha sık aralıklarla bir araya gelerek bunu sürdürür, açıklarımızı bir an önce kapatır inşallah kurda faizle Türkiye'nin yatırımlarında gerileme olmadan kararlı bir şekilde bu süreci sürdürürüz diyorum. Hep birlikte bu konsensüsü sağlayarak açıklamamızı yaptık. Tabi bu vesile ile ben şu anda sorular bitti ama soruların ardından bir taziyeyi de bugün buradan açıklayayaım.
BÜYÜKBURÇ'UN ÖLÜMÜ DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR
Bizim pop müziğinde değerli sanatçımız Erol Büyükburç'un bugün evinde ölü olarak bulunduğuna dair haberi aldık. Bundan dolayı hüznümüz var. Bunu özellikle kendisine rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum. Özellikle de yarınki bir program öncesinde böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması düşündürücüdür. Güvenlik güçlerimizden henüz neticeyi almadık. Bu adli tıp konusudur. Bunun neticesi bizlere verilecektir. Ailesine ve yakınlarına tekrar sabırlar diliyorum.um, yakınlarına sabırlar diliyorum. Özellikle de yarınki bir program öncesinde böyle bir şeyin gerçekleşmiş olması düşündürücüdür. Güvenlik güçlerimizden henüz neticeyi almadık. Bu adli tıp konusudur. Bunun neticesi bizlere verilecektir. Ailesine ve yakınlarına tekrar sabırlar diliyorum.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.