Amasya dumana boğuldu: Vatandaşlar maske takmaya başladı
Amasya çöp toplanma merkezinde devam eden yangından yükselen dumanlar, Amasya'yı adeta griye boyadı. Özellikle gece ve sabah saatlerinde etkili olan is kokusu ise vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Amasya'da haftasonu başlayan Amasya Katı Atık Birliği (AKAB) tesisindeki çöplük yangını, kontrol altına alınmasına rağmen şehir genelinde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. İtfaiye ekiplerinin büyük oranda söndürdüğü ancak tonlarca atığın alt katmanlarında için için yanmayı sürdürdüğü yangın nedeniyle Amasya semalarında yoğun bir duman bulutu ve is kokusu hakim oldu.
Geniz Yanması ve Öksürük Şikayetleri Arttı
Hafta sonundan bu yana tüten dumanlar, rüzgarın da etkisiyle şehir merkezindeki yerleşim alanlarının üzerine çöktü. Havadaki yoğun is kokusu ve duman nedeniyle çok sayıda vatandaş geniz yanması, nefes darlığı ve öksürük şikayetleri yaşadı. Kronik rahatsızlığı olanlar başta olmak üzere pek çok Amasyalı, dışarı çıkarken ağız maskesi kullanmaya başladı. Bölgede olası bir alevlenmeye karşı itfaiye ekipleri 24 saat esaslı nöbet tutuyor.
"Oksijenle Teması Kesmek İçin Köpük Sıkılıyor"
Saha çalışmaları hakkında açıklama yapan Amasya Belediye Başkanı Turgay Sevindi, duman salınımını ve yangının etkilerini tamamen ortadan kaldırmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü bildirdi. Yangının derin katmanlarda devam etmesi nedeniyle ekiplerin yeni bir teknik uyguladığını belirten Sevindi, yanan alanların oksijenle temasını kesmek amacıyla yoğun şekilde köpüklü müdahale yapıldığını aktardı.
Başkan Sevindi'den Ekiplere Teşekkür
Günlerdir sahada kesintisiz bir mesai harcandığını ifade eden Belediye Başkanı Turgay Sevindi, yangınla mücadele sürecinde görev alan tüm kurum ve personellere teşekkür etti. Sevindi, "Günlerdir sahada gece gündüz demeden emek veren tüm kurum ve personellerimize sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız" ifadelerini kullanarak sahada tam koordinasyonla çalışıldığını belirtti.
AMASYA HAVA DURUMU
15 Ekim 2026 Perşembe21 º
21 º / 13 ºEN SON HABERLER
- 1 İsrailli rakibini mağlup etti: Şampiyon gibi karşılandı
- 2 Amasya'da pekmez hazırlığı yangın çıkardı
- 3 Amasya’da motosikletle tek teker üzerinde giden sürücüye 46 bin TL ceza kesildi
- 4 Kırıkkale'de şehit olan polis memuru Batuhan Sarıyalçınkaya memleketine uğurlandı
- 5 Amasya’da yola dökülen motor yağı peşpeşe kazalara neden oldu
- 6 Amasya'da balkondan düşen 3 yaşındaki çocuk ağır yaralandı
- 7 Amasya'da yangına giden itfaiye aracı otomobille çarpıştı
- 8 Vicdansız evlat! 90 yaşındaki annesini icra yoluyla sokağa atıyor
- 9 Amasya'da 51 yaşındaki adam evinde ölü bulundu
- 10 925 yıl önceki Merzifon Savaşı’nın yeri LİDAR teknolojisiyle aranacak