Çarşamba 09.05.2012 00:00
Son Güncelleme: Çarşamba 09.05.2012 16:44

Dallas, imam bayıldıyı sevdi!

ABD'nin Dallas şehrinin ünlü restoranlarından Stephan Pyles'te çalışmaya başlayan aşçı Melih Ali Mutlu, Türk mutfağına özgü yemekleri müşterilerin beğenisine sunuyor.

(AA)
ABD'nin Dallas şehrinin ünlü restoranlarından Stephan Pyles'te çalışmaya başlayan aşçı Melih Ali Mutlu, Türk mutfağına özgü yemekleri müşterilerin beğenisine sunuyor.

Burdur'un Bucak ilçesine bağlı Heybeli köyünde doğan 22 yaşındaki Melih Ali Mutlu, 11 yaşında bir akrabasının lokantasında başladığı aşçılık mesleğini, Dallas'a kadar devam ettirerek büyük bir başarı ve azim örneği ortaya koyuyor.
İlköğretim 5. sınıfta aşçılıkla tanışan Mutlu, henüz 11 yaşındayken akrabası Hüseyin Yıldız'ın 3 masalık lokantasında haftalık 10 liraya çalışarak aşçılık mesleğine el attı. Çok istediği Antalya Turizm Otelcilik Meslek Lisesi'ni kazanan Mutlu, lise hayatından sonra, üniversite hayalini gerçekleştirmek için de bir yandan otellerde çalıştı, bir yandan da dershaneye gitti.
Üniversite sınavına giren ve Uludağ Üniversitesi Harmancık Meslek Yüksek Okulu Aşçılık Bölümü'nü kazanan Mutlu, geçen yıl mezun oldu. Türkiye genelinde düzenlenen birçok yarışmada dereceler elde eden Mutlu, Harmancık Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Osman Güldemir'in destekleriyle Dallas'a gitti.
''En fazla imam bayıldı seviliyor''
Mutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 aydır, en büyük hayali olan Dallas'ın en ünlü restoranı Stephan Pyles'te çalıştığını belirterek, burada bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi.
Çalıştığı restoranda dünya mutfağına özgü yemeklerin yanında Türk yemeklerinin de büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Mutlu, şunları kaydetti:
''Dallas'ta Türk yemekleri içinde en fazla imam bayıldı seviliyor. Baklava, mantı ve zeytinyağlı enginar da sevilenler listesinde ilk sırada geliyor. Türk böreği de ilgi gören yemekler arasında. Bana ait lezzetleri, Türk yemeklerini de Dallas halkının ve bölgeye gelen turistlerin damak tadına sunuyorum. Zengin Türk mutfağını, ülkemden binlerce kilometre uzakta tanıtmaya çalışıyorum.''
Mutlu, Dallas'ta kendini geliştirdikten sonra ülkesine döneceğini ifade ederek, ''Mesleğime kaldığım yerden ülkemde devam edeceğim. Dallas'ta yeni yemekler ve lezzetleri öğreniyorum. Türkiye'ye yeni lezzetlerle dönmüş olacağım'' dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.