Cumartesi 22.06.2013 00:00
Son Güncelleme: Cumartesi 22.06.2013 23:02

Yaz-kış harika vakit geçirebileceğiniz bir merkez: Mountain Creek

Bu hafta, New York’un kalabalığından bunalanlar ve devasa binaların gölgesinden uzaklaşarak nefes almak isteyenlerin, yılın dört mevsimi yapacak bir şeyler bulabilecekleri, New Jersey’nin Vernon Township bölgesinde yer alan Mountain Creek’i tanıtmaya çalışacağım.

Esra Yerebakan / MOUNTAIN CREEK
Bu hafta, New York'un kalabalığından bunalanlar ve devasa binaların gölgesinden uzaklaşarak nefes almak isteyenlerin, yılın dört mevsimi yapacak bir şeyler bulabilecekleri, New Jersey'nin Vernon Township bölgesinde yer alan Mountain Creek'i tanıtmaya çalışacağım.

New York turistleri tarafından neredeyse hiç bilinmeyen Mountain Creek, kış aylarında hizmete açtığı şahane kayak pistiyle müdavimlerini ağırlarken, yaz aylarında özellikle çocukların çok keyif aldığına inandığım orman içine konuşlanmış su parkının kapılarını açıyor.
Dört mevsim New Yorklular tarafından -özellikle hafta sonları- hareketli günler yaşayan Mountain Creek'e, sınırlı tatil günlerinizden hiç değilse birini ayırarak gitmenizi şiddetle tavsiye ederim.
New York'a turist olarak geldiyseniz ve araç kiralama imkânınız varsa, New York merkezinden yaklaşık 1 saat 15 dakika sonunda Mountain Creek'e kolayca varabilirsiniz. Bu güzel tatil merkezinde mevsime göre yapabileceklerinizi, vasıta ve konaklama alternatiflerinizi size rehber olabilmesi açısından kısaca detaylandırmak istiyorum.
Mountain Creek Water Park (Mountain Creek Su Parkı)
İçinde bulunduğumuz yaz ayları sebebiyle, kış aylarında hizmet veren kayak pistindense son derece eğlenceli su parkına öncelik vererek başlamak istiyorum. İçerisinde barındırdığı 30 farklı su kaydırağı ve benzeri eğlence parkurlarıyla Mountain Creek Su Parkı, bölgenin en büyük su parkı olma özelliğini taşıyor.
Yemyeşil bir orman içinde bulunan bu eğlenceli su parkı, elbette sadece havuz ve kaydıraklardan oluşmuyor. Yemek yiyebileceğiniz oldukça temiz büfe ve mini restoranlar da park sınırları içerisindeki yerini almış. Sık aralıklarla temizlenen giyinme kabinleri ve duş alabileceğiniz bölümler de düşünülmüş.

Bu eğlenceli su parkına girebilmeniz için gereken biletleri, kapıdan alabileceğiniz gibi resmi internet sitesinden de temin edebilirsiniz. On-line satışlarda biletlere uygulanan indirimden faydalanmanız açısından giriş biletlerinizi internetten almanızı tavsiye ederim.
İki yetişkin için günübirlik park giriş bedeli, yaklaşık 50 dolar olarak belirlenmiş. Aylık ya da sezonluk giriş bileti alacak olmanız, beraberinizdekilerin yaş ortalaması ve kaldığınız otelin su parkı girişi için müşterilerine sunduğu indirim kuponuna ulaşabiliyor olmanız gibi değişkenler, bilet fiyatını belirlemede son derece etkili.
Mountain Creek Su Park'ına gitmeye karar verirseniz park giriş kurallarını detaylı öğrenmeniz açısından resmi internet sitesinde yayınlanan bilgileri mutlaka okumalısınız.
30 farklı park aktivitesi arasında adrenalin tutkunuza göre seçebileceğiniz birçok eğlence parkuru mevcut. Son derece dik bir açıyla kurulmuş su kaydırağı H2 (Oh No!), kapalı siyah bir tüpün içinden geçerek hatırı sayılır bir yükseklikten havuza düşebileceğiniz Cannonball Falls, sağlam bir halata tutunarak adeta bir Tarzan gibi havalanıp kendinizi suya bırakabileceğiniz Tarzan Swing ve devasa bir huni şeklindeki su kaydırağından üzerine oturduğunuz simitle daireler çizerek kayabileceğiniz High Anxiety favorilerim arasında ilk sıralarda yer alıyor. Tabii çocuklarınız için çok daha masum eğlence alanlarının da bulunduğunu bilmek, içinizi rahatlatabilir.

Mountain Creek Bike Park (Mountain Creek Bisiklet Parkuru)
Mountain Creek'e geldiğinizde yemyeşil ormanın hâkim olduğu bu doğa harikası alanda zevkinize göre yapabilecek çok sayıda aktivite bulabilirsiniz. Her yıl Mayıs ayından Kasım ayına kadar açık tutulan bisiklet parkuru özellikle profesyonel sürücüler için biçilmiş kaftan. Danışma ve bilet ofisinden temin edebileceğiniz giriş biletlerine kişi başı tam gün için 40, yarım gün için 32 dolar ödeyerek sahip olabilirsiniz. Gerekli giriş hakkını elde ettikten sonra tek yapmanız gereken, zirveye çıkıp kendinizi iki tekerlek üzerinde aşağı bırakmak olacak.
Mountain Creek'in hemen merkezinde bulunan danışma ve bilet ofisinden alabileceğiniz bisiklet teleferiği biletiyle muhteşem bir manzara eşliğinde tepeye çıktığınızda bir süre manzaranın tadını çıkarıp ardından bisikletinizle beraber kendinizi aşağı bırakabilirsiniz.
Beraberinizde getirdiğiniz bisikletinizi kullanabileceğiniz gibi hemen yanı başında bulunan kiralama ofisinden 12 saat için 50-60 dolar ödeyerek bisiklette kiralayabilirsiniz. Güvenlik tedbirleri gereği kask, dizlik vb ekipmanlarınız olmadan bu alanda bisiklet kullanmanız kesinlikle yasak. Beraberinizde bu tarz koruyucular getirmediyseniz aynı merkezden bunları da kiralamanız mümkün. Parkurun oldukça dik ve engebeli olması sebebiyle de kullanıcılar için yaş sınırı getirilmiş. (Detaylı bilgiye resmi internet sitesinden ulaşabilirsiniz.)

Bu alanda bisiklet kullanan adrenalin tutkunlarının birçoğu kasklarına monte ettikleri kameralarla son sürat aşağı inişlerini kayıt altına alıyor. İnternetteki video sitelerinde basit bir arama yaparak o anlara siz de şahit olabilirsiniz.
Mountain Creek'te kış
Mountain Creek, New York'a en yakın kayak pisti olma özelliğine sahip bir merkez. İlk olarak 1965 yılında hizmet veremeye başlayan Mountain Creek Kayak Merkezi, yıllar boyunca çeşitli ortaklılara imza atarak büyümüş ve şimdilerde toplamda 4 zirvesiyle hizmet vermeye devam ediyor.
Yaklaşık 675 bin metre kare -kayılabilir- alana sahip bu merkezde gece kaymayı sevenler için de her türlü imkân sağlanarak yeterli ışıklandırma yapılmış. Kontrollü kayak parkuru dışında yaklaşık 27 bin metrekareye ulaşan kayak alanı da kış sezonunda meraklılarını bekliyor. (Mountain Creek Terrain Parks)

Beraberinizde getirdiğiniz kayak takımlarınızla kayabileceğiniz bu parkurlara girmek için kişi başı günlük –hafta içi ve hafta sonu değişmekle beraber- 50-65 dolar arası bir bedel ödemeniz gerekmekte. Sezonluk bilet almak isteyenler için ciddi indirimler yapıldığını da bilmenizde fayda var.
Tüm kayak ve güvenlik malzemelerini kiralayabileceğiniz bir mağaza da Mountain Creek'te yerini almış. Bu mağazada, yaklaşık 50-60 dolar arasında değişen fiyatlarla ihtiyacınız olan ekipmanları kiralayabileceğiniz gibi bedelini ödeyerek satın da alabilirsiniz.
Dileyenler Mountain Creek'te, tek başına ya da grup halinde kayak dersi de alabilirler. Çocuklarınız için de özel programlanmış ders paketleri mevcut. Bu özel dersler için buradan bir fiyat aralığı vermem maalesef imkânsız, beraberinizdeki kişi sayısı, seviyeniz ve ders almak istediğiniz saatler fiyat belirlenmesinde oldukça ciddi rol oynuyor.
Mountain Creek aktiviteleri arasında, futbol, basketbol, hokey, tenis ve golf de mevcut. Buraya kadar gelmişken spor da yapmak istiyorsanız Sports Park adıyla bulabileceğiniz danışma alanlarından gerekli bilgiyi alabilirsiniz.
Nerede kalınır?
Mountain Creek'e gitmeye karar verdiğinizde özellikle yanınızda çocuklarınız varsa bir tek gün asla yetmeyecektir. Dört mevsim müdavimleri tarafından boş bırakılmayan Mountain Creek'te eğlence merkezine ulaşımın oldukça kolay olduğu birçok otel bulabilirsiniz. Özellikle arabanız varsa yaklaşık 15 dakika mesafede bulunan oldukça temiz ve merkezdekilere oranla daha uygun fiyatlı otellere kısa bir arama yaptığınızda ulaşabilirsiniz.
Sizlere tavsiye edebileceğim en uygun otel, hemen hemen tüm aktivitelerin tam merkezinde bulunan The Appalachian at Mountain Creek olacaktır.
The Appalachian at Mountain Creek, arabaya ihtiyaç duymadan tüm zamanınızı eğlenmeye ayırabileceğiniz bir konumda yer alan oldukça temiz ve şık bir işletme. Bu konumu sebebiyle özellikle hafta sonları boş oda bulmanızın neredeyse imkânsız olduğu bu güzel otelde iki kişi, bir gece konaklamak için yaklaşık 180-250 dolar aralığında bir bedel ödemeniz gerekmekte. Elbette erken rezervasyon ve zaman zaman uygulanan kampanyaları yakalarsanız çok daha uygun bedeller ödeyerek bu otelde kalabilirsiniz.

Nasıl gidilir?
ABD'de araç kiralamak gibi sıkıntılı bir işe girmek istemiyorsanız, yine New York'ta bulunan Port Authority veya Wayne Center otobüs terminallerinden kalkan Mountain Creek otobüsleriyle de yolculuk edebilirsiniz. Özellikle hafta sonları düzenli olarak kalkan bu otobüsleri kullanmanın bedeli kişi başı, 15-25 dolar aralığında değişen bir fiyat aralığına sahip. Otobüsle gitmeyi tercih ederseniz yaklaşık 1 saat 45 dakika sonunda Mountain Creek'e varabilirsiniz.
Her iki otobüs terminaline gittiğinizde danışmaya sorarak kalkış yerini kolayca bulabilirsiniz. Gideceğiniz günün hafta içi ya da hafta sonu olması, biletinizi gidiş-dönüş ya da tek yön alacak olmanız, aktarmalı mı direk mi gitmek istiyor olduğunuz, belirli bir yaşın altında ya da üstünde olmanız… vb sebepler bilet fiyatınızı direk etkiliyor.
Mountain Creek'e vardığınızda, meydanın neredeyse ortasına kurulmuş olan danışma ve bilet ofisine otobüs biletinizi gösterdiğinizde alan içerisinde paraya tabi birçok aktiviteden indirimli yaralanabileceğinizi de bilmenizde fayda var. Ayrıca tüm hafta sonu günleri için gidiş ve dönüşünüzü kapsayan aylık biletler de New York'ta yaşayan kayak ve yüzme meraklıları için oldukça ekonomik.
Kayak yapmaktan ya da adrenalin seviyenizi yükseltecek su kaydıraklarından çok hoşlanmıyor olsanız da Mountain Creek'e gitmeniz için birçok sebep bulabilirsiniz. Dört mevsim tertemiz havası, şahane ormanı, spa ve özel havuz kullanımı gibi fırsatlar sunan tatil otelleri, inerken ve çıkarken harika bir manzara izleyebileceğiniz teleferikler ve ailece hoş vakit geçirebileceğiniz yemyeşil parklar sizi Mountain Creek'e çağıran diğer aktiviteler arasında sayılabilir.
Önümüzdeki hafta, yine New York'a oldukça yakın yaşam tarzı ve gelenekleriyle turistlerin ilgisini çekmeyi başarmış bir bölgeden bahsetmek istiyorum. Umarım her şey planladığım gibi gider ve uzun zamandır hayalini kurduğum bu geziyi gerçekleştirebilirim. Programımda herhangi bir aksilik olduğu takdirde sırayı Manhattan'da bulunan ve gitmekten keyif alabileceğiniz bir cafe-restorana devretmek zorunda kalıcam. Haftaya aynı yerde görüşmek üzere…

@basharfiie
eybakan@gmail.com

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.