Kendi yemeğini kendin yarat
İnsanların farklı tatlar aramasıyla birlikte önem kazanan 'füzyon mutfağı'nda kişiler yaratıcılıklarını kullanabiliyor ve kendi damak tadına göre yemek hazırlayabiliyor
Piruhi Mantısı
Hazırlanışı Hamurumuzu uygun kıvama gelene kadar yoğurup, ince bezeler hazırlayın. Merdane yardımıyla açıp, kare şeklinde kesin. Taze ıspanağınızı bir tavada soteleyin ve içene biraz tarçın ekleyin. Sonra ezine keçi peynirini ve ıspanağı kare şeklinde kestiğiniz hamurun içine koyun ve üçgen şeklinde katlayın. Daha sonra kaynayan suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın. İsteğe göre tereyağını üzerine dökebilir ya da yağda mantıları tereyağıyla birlikte biraz pişirebilirsiniz. Sunumunuzu küçük domateslerle süsleyebilirsiniz.
Malzemeler:
Ispanak 50 gr
Tarçın 5 gr
Karabiber 3 gr
Sarımsak 5 gr
Ezine peyniri 10 gr
Yoğurt 20 gr
Tereyağı 20 gr nnDomates
Tuz Hamuru İçin
Un 50 gr
Yumurta 40 gr
Tuz 3gr nnMaya 1 gr
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü