Giriş Tarihi: 1.2.2013

Kırıkkale'de israfa 'doğal maya' önerisi

Türkiye'de 1 yılda israf edilen ekmek, Kırıkkale'de 2 yılda üretilebiliyor

Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, ekmek israfının önlenmesi için hazır değil doğal maya kullanılmasını önerdi. Sümer, hazır maya kullanıldığında ekmeğin iki gün içerisinde küflendiğini belirterek, "Oysa doğal maya ile yapılan ekmek uzun süre küflenmeden kalabiliyor. Büyük ekmek yerine gobit türü ekmek üretilmeli. Bu tür ekmekler lokantalarda, tatil kampları, kamu kurum ve kuruluşlarında kullanılarak israfın önlenmesine katkı sunulmalı" dedi.
Öğrencilere burs verilebilir
Sümer, Türkiye'de bir yılda çöpe atılan 2.1 milyar ekmeğin 542 bin ton buğdaydan yapıldığını anımsatarak, şöyle konuştu: "Bu miktarda buğday Kırıkkale'de 2 yılda üretiliyor. İsraf edilen ekmeğin parasal değeri ise 1.5 milyar lira.Dinimiz de israfı yasaklıyor. İsraf önlenirse, aylık 275 liradan 5.5 milyon öğrenciye burs verilebilir."

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.