Günün menüsü
MALZEMELER
YAPILIŞ
Bir tencereye kırmızı mercimekleri koyun, üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ekleyerek kaynatın. Mercimekler eriyince altını kapatın. Blender varsa onunla ezin. Yoksa çorbayı bir süzgeçten geçirerek, süzgeçte kalan kısmını bir kaşığın arkasıyla ezerek geçirin. Sıcak su kullanabilirsiniz. Ezme işlemi bittikten sonra bir tavada sıvı yağa unu ekleyin. Un kavrulduğunda, salçayı ekleyerek ikisini birlikte kavurun. Çok kavurmayın topaklaşmasın. Blenderınız varsa yine bu karışımı çorbaya dökerek blenderla karıştırın. Yoksa salçayı mercimeğe kattığınızda topaklaşabilir. Salçayı hazırladığınız tavaya bir iki kepçe mercimek alarak önce ezin. Daha sonra tamamını tencereye dökün. Tuzunu da ekleyin ve birkaç dakika kaynatın.
FIRINDA TAVUK
MALZEMELER
YAPILIŞ
Sıvı yağ, salçalar, karabiber ve rendelenmiş sarımsakları bir kapta karıştıralım. Patatesleri ayrı bir yerde yarım ay şeklinde doğrayalım. Yemeği pişireceğimiz tepsiye tavukları ve patatesleri ekleyelim. Üzerine de hazırladığımız sosu ekleyerek, elimizle iyice harmanlayalım. Yarım çay bardağı suyu tavanın üzerinde gezdirerek dökelim. En üste de yeşil biberleri karışık ekleyerek fırına sürelim. 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü