Günün menüsü
Tavuk butunu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğanla birlikte haşlayın. Haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. Unun kokusu gidene kadar kavurun. Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin. (Toplam 2 litre olacak kadar). Bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin. Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin. Çorbanın suyunu kontrol ederek tuzunu ayarlayın. 10 dakika pişirin. Bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin. En son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.
Yoğurtlu mercimek kavurma
Yeşil mercimeği haşlıyoruz ve süzüyoruz. Bir tavada soğanı yemeklik doğruyoruz ve sıvı yağda kavuruyoruz. Kavrulan soğanın üzerine haşlanan yeşil mercimeği ekleyip karıştırıyoruz. Salçayı ve baharatları ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Dilerseniz yarım çay bardağı kadar su ekleyip kapağını kapatıp biraz pişmeye bırakabilirsiniz. Suyunu çekince yemeğiniz hazır. Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapıyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü