Günün menüsü
YAPILIŞI
Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun. Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin. Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Et suyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin. Kaynayınca mercimek ve nohudu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın.
MALZEMELER
MANTARLI TAVUK SOTE
YAPILIŞI
Tavuk göğsünü küp küp doğrayın. Bir tavada yağı kızdırın. Doğranmış tavukları ilave edip, tavuk kendi suyunu salıp, çekinceye kadar kavurun. Ardından küp küp doğranmış soğanı,sarımsağı ve mantarı ilave edin. Malzemeler pişinceye kadar kavurun. Daha sonra doğranmış kırmızı biberleri, yeşil biberleri ve domatesleri ekleyin. suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra tuzunu ve baharatları ekleyin. Malzemeler istediğiniz kıvama gelinceye kadar pişirin.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 FETÖ’cülerin sağlık dernekleri durmuyor
- 2 Hizmet aşkıyla dolu dolu iki yıl
- 3 Sağlık vatandaşın ayağında
- 4 Sosyal belediyecilikte ilkleri yaşattık
- 5 Mamak caddesi ışıl ışıl
- 6 Mamak’ta GES Atağı
- 7 Emektar stadyum yeni yüzüne kavuşacak
- 8 Mamak Belediyesi’nden engellilere özel hizmet
- 9 Mamak tarım üssü
- 10 Mamak yeşile büründü